Kendinize Uygun Akıllı Telefonu Nasıl Seçebilirsiniz?

Farklı özelliklere sahip pek çok telefon var. Bu telefonlar arasından kendinize en uygun akıllı telefon hangisi? İpuçları, haberimizde...

Gelişen teknolojiyle birlikte her gün yeni bir akıllı cihazla tanışıyoruz. Geçmişten bugüne en çok gelişme gösteren telefonların şu an bin bir çeşit marka, model ve özellikte olması kafaları çok karıştırabiliyor. Peki kendiniz için en uygun akıllı telefon nasıl seçilir? İpuçları, haberimizde…

Kendiniz için en uygun akıllı telefon seçmek için ipuçları:

Bazen sadece markaya duyduğumuz sempatiden, bazen telefonun tasarımını beğendiğimizden ya da sahip olduğu özellikler gibi birçok farklı sebepten telefon tercihi yapıyoruz. Eskiden bir telefondan diğerine geçmek bile zor gelirken; günümüz telefonları artık bunu da kolaylaştırdı. Verilerimizi aktararak, bir telefondan diğerine çok rahat bir şekilde geçebiliyoruz. Kendinize en uygun akıllı telefonu seçmeniz için 4 pratik ipucu şöyle:

1- Yazılım türü

Yıllar önce IOS ve Android arasında özellik bakımından oldukça farklılıklar vardı. Yavaş yavaş birbirlerinin özelliklerini ödünç alan iki yazılım birbirine artık oldukça benzer nitelikte. Herkesin ana olarak kullandığı birçok uygulama, iki yazılıma da sahip olan akıllı telefonlarda sorunsuz çalışıyor.

Ancak Android’i IOS’tan ayıran en temel özellik, Android yazılıma sahip olan telefonların daha kişiselleştirilebilir olması. Arayüzünüzü, temalarınızı hatta uygulama simgelerinizi bile kendinize göre değiştirebileceğiniz bir yazılıma sahip olduğunu söyleyebiliriz.

IOS, Android kadar donanımlı gözükmüyor olabilir. İnternetten herhangi bir siteden videolar ya da müzikler indiremeyebilirsiniz. Android kullananlar için bu kısıtlama gibi gözükse de, IOS kullananlar için bu kısıtlama daha kullanışlı olabilir. Çünkü bu kısıtlama sayesinde telefonunuzun yavaşlaması ya da telefonunuza virüs bulaşmasının risk oranı düşüyor.

2- Geçiş zorluğu

Eğer Google uygulamalarına oldukça hakimseniz bir telefondan diğerine geçmek hiçte zor değil. Gmail, Google Drive, Fotoğraflar gibi uygulamalara veri yedeklemesi yapıyorsanız zaten istediğiniz kadar telefon değiştirebilirsiniz.

Ancak IOS’tan Android’e geçmek sıkıntı yaratabilir. Örneğin uzun zamandır IOS kullanıyorsanız, iMessage alışkanlığınızdan vazgeçmeniz zor olabilir. Özellikle iTunes’ten film ve müzik satın alımını yapıyorsanız bunları Android telefonunuza aktaramazsınız.

uygun akilli telefon moblobi

3- Özelliklere dikkat edin

Ekran boyutu ve çözünürlük hepimizin dikkat ettiği özelliklerden. İşlemci, RAM ve depolama alanları bilgisayarlarda olduğu kadar akıllı telefonlar içinde oldukça önem taşır. İşlemci, telefonun ne kadar hızlı düşünebileceğini, RAM telefonun aynı anda ne kadar düşünebileceğini ve depolama alanı, ne kadar yer sağladığını gösterir.

Küçük ama önemli ayrıntılardan biri ise, telefonun kendi hafızası harici dahili hafızası olup olmadığıdır. Örneğin, Android telefonların birçoğu bellek kartlarını kabul ederken IOS telefonlar kabul etmiyor.

Kamera özelliklerine gelecek olursak; daha fazla megapiksel ve daha düşük bir f-sayısı genellikle daha iyi fotoğraflar demektir. Ancak yeni nesil akıllı telefonlar sadece bir mercek ile yetinmiyor, birkaç mercek ile işi profesyonelliğe taşımaya kararlılar. Optik yakınlaştırma (nesnelere yaklaşmak), geniş açılı bir mercek (çerçeveye daha fazla sığdırmak) ve belirli durumlar için (düşük ışık gibi) birden fazla seçeneği ve özelliği taşıyor.

Ayrıca ekran boyutu ve çözünürlük gibi diğer birçok faktör, akıllı telefonunuzun pil ömrünün ne kadar olduğunu da belirler. Telefonun pil boyutu (mAh), ne kadar fazla olursa pil ömrünüz de o kadar uzun olur.

4- Doğru fiyat

En uygun akıllı telefon seçmeniz için size fikir verecek en önemli husus fiyat olabilir. Kendinize bir bütçe belirleyip, belirlediğiniz fiyat aralığında bir cihaz almanız sağlıklı olacaktır. Bu konu da Android telefonlar size daha fazla seçenek sunar. Her bütçeden insanın alabileceği geniş bir akıllı telefon skalasına sahiptir. Apple ise her yıl yeni telefon çıkartarak eski telefonların fiyatını düşürme politikasını uygular.

Peki sizin akıllı telefon seçiminizde etkili olan faktörler neler? Kendinize uygun telefonu hangi özelliği doğrultusunda seçiyorsunuz? Yorum kısmından görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • Arabanızda Akıllı Telefonunuz ile Yapabileceğiniz 9 İlginç Şey!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Tarihteki İlk Akıllı Telefon Hangisiydi?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Akıllı Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Merve Ecem Bayır

Merve Ecem Bayır

Merhaba ben Merve, İstanbul Medipol Üniversitesi/Halkla İlişkiler ve Reklamcılık son sınıf öğrencisiyim. Çocukluğunda bolca okuma ve yazma alışkanlığı kazanmış biriyim. Burada ise bildiklerimi, araştırıp öğrendiklerimi bir içerik haline getirip sizinle paylaşmayı seviyorum. Umarım sizler de seversiniz. Takipte kalın…


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı