Kadınlar için Periyot Takip Uygulamaları!

İnternet ve akıllı telefon kullanımının artması, uygulama mağazalarında yer alan uygulamaların sayısını arttırmaya devam ediyor. Giderek daha işlevsel hale gelen uygulamalar aracılığıyla işlerimizi planlayabiliyor ve kolaylıkla kontrol edebiliyoruz. Hatta artık kadınlar regl döngülerini uygulamalar aracılığı ile kontrol edebiliyor; ne zaman hamile kalabileceklerini dahi bu uygulamalara danışabiliyor. Kadınlar için oldukça popüler olan bu periyot takip uygulamaları işleri kolaylaştırırken bazen de çeşitli problemlere yol açabiliyor. Peki bu periyot takip uygulamaları neler? Ne işe yarıyor, kullanırken nelere dikkat etmeli ve hangi önemli sorunlara sebep olabiliyor? İşte detaylar…

Periyot takip uygulamaları nedir, ne işe yarar?

Regl döngüsü izleme uygulamaları, uygulama mağazalarının popüler uygulamaları arasında yer alıyor. Giderek çeşitlenen bu uygulamaların kullanıcı sayısı da her geçen gün artıyor. Periyot takip uygulamaları; döngü izlemeye, doğurganlık ve doğum kontrolü gibi bilgilere ulaşmayı mümkün hale getiriyor. Genellikle regl döngülerinizi bilmenize yardımcı olan grafikler de sunuyor. Bu uygulamalara girdiğiniz çeşitli bilgiler sayesinde döngülerin uzunlukları istenildiği takdirde takip edilebiliyor.

Vücut için sağlıklı ve ortalama regl döngüsü uzunluğu 28 gün olarak biliniyor. Ancak bazen egzersiz rutini ve stres gibi problemler döngülerin uzunluklarını etkileyebiliyor. Ya da polistik over sendromu gibi rahatsızlıklar düzensiz döngüleri oluşturabiliyor. Periyot takip uygulamaları ise bu gibi durumlarda regl döngüsünün kontrolünü kolaylaştırmasıyla faydalı oluyor. Ancak bu uygulamaların yalnızca faydalarından söz edemeyiz. Birçok kadın tarafından özellikle de doğum kontrolü için kullanılan söz konusu uygulamalar bazı durumlarda yanlış bilgilendirmelerde, yönlendirmelerde bulunuyor ve problemlere yol açabiliyor. Şimdi bu periyot takip uygulamalarından bazılarına göz atalım:

Periyot takip uygulamaları neler? Bunları kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalar hangileri? Bu uygulamalar hangi büyük sorunlara sebep olabilir? Haberin devamında…

DEVAMI İÇİN 2’YE TIKLAYIN

1 2Sonraki sayfa
Etiketler

Pelda Nasıroğlu

Pelda Nasıroğlu

Ben Pelda. İstanbul Üniversitesi İktisat bölümü 3.sınıf öğrencisiyim. Moblobi'de metin yazarlığı yapıyorum. Teknoloji ve dijital odaklı yazılarıma Moblobi.com'daki köşemden ulaşabilirsiniz. Moblobi: https://moblobi.com/author/pelda-nasiroglu/ E-posta: peldanasiroglu@hotmail.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı