Akıllı Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Koronavirüs salgınının olduğu şu günlerde akıllı telefon kılıfı temizliği nasıl yapılmalı? Farklı malzemelerden oluşan kılıflar için püf noktaları, haberimizde..

Bir gün içinde telefonumuza sayısız kez dokunuyoruz. Özellikle günümüzde Covid-19 salgınının tüm hayatımızı etkilediği bu dönemde, bu şekilde mikropları bir yerden bir yere taşımış oluyoruz. Peki her gün dokunduğumuz, işlerimizi hallettiğimiz, konuştuğumuz akıllı telefonlarımızın kılıfı nasıl temizlenir? Farklı malzemelerden oluşan her türlü akıllı telefon kılıfı temizliği için ipuçları haberimizde…

Akıllı telefon kılıfı nasıl temizlenmeli?

1- Plastik akıllı telefon kılıfı nasıl temizlenir?

Plastik malzemelerden oluşan kılıflar, yapısı gereği oldukça dayanıklı olacağından, çamaşır suyu gibi sert maddeler kullanarak etkili ve güçlü bir şekilde kılıf temizliği yapabilirsiniz. Çamaşır suyu kullanmaktan korkuyor veya istemiyorsanız; kolonya veya bulaşık sabunu gibi alternatiflerle de akıllı telefonunuza kılıf temizliği yapabilirsiniz.

Kullanabileceğiniz malzemeler:

  • Eldiven
  • Bulaşık süngeri veya diş fırçası
  • Çamaşır suyu, bulaşık sabunu veya kolonya

Nasıl yapılır?

Öncelikle çamaşır suyu kullanacaksanız çok dikkat etmelisiniz. Kullandığınız eldivenler tıpkı bulaşık eldiveni gibi kalın ve sert olmalı. Ayrıca pencereleri iyice açıp odayı havalandırmalısınız. Çamaşır suyunu normal su ile seyreltin. Ardından sünger veya kullanılmayan diş fırçası ile kılıfı iyice temizledikten sonra yıkayıp kurumaya bırakabilirsiniz. Bulaşık sabunu için ise yine biraz su ile seyrelttikten sonra uygulayabilirsiniz. Bu işlemi her hafta veya iki haftada bir uygulayarak telefonunuzu dezenfekte edebilirsiniz.

2- Kauçuk ve silikon akıllı telefon kılıfı nasıl temizlenir?

Silikon ve kauçuk kılıf temizliği, plastik malzemeler gibi güçlü olmadığından daha hafif dezenfektasyon malzemeleri kullanmamız gerekir. Seyreltilmiş bulaşık sabunu veya bir kolonya işinizi görecektir. Kılıf temizliği yaparken renginin değişmesi gibi durumlar söz konusu olursa kabartma tozu deneyin.

Kullanabileceğiniz malzemeler

  • Diş fırçası veya bulaşık süngeri
  • Kabartma tozu (isteğe bağlı)
  • Bulaşık sabunu veya kolonya

Nasıl yapılır?

Öncelikle seyreltilmiş bulaşık sabununu sünger veya diş fırçası kullanarak kılıf temizliği sağlayabilirsiniz. Bunun yanında kolonyayı da aynı şekilde kullanarak aynı şekilde temiz kılıf elde etmek mümkün. Küçük ihtimalle de olsa renkte bir değişme olursa; kabartma tozu uygulaması yapın. Tüm işlem bittikten sonra kağıt havlu ile kurulayabilirsiniz.

3- Deri akıllı telefon kılıfı nasıl temizlenir?

Tüm deri malzemeler ışığa, güneşe, suya, boyalı malzemelere, sıcağa ve neme karşı hassastır. Bunun için özel deri temizleyici kullanmanız sizin için en iyi tercih olacaktır. Eğer küçük bir dezenfekte işlemi istiyorsanız hafif bir kolonya kullanarak kılıf temizliği yapabilirsiniz. Fakat bu yöntemle deri kılıf temizliği uygularken biraz da olsa renk değişimi olacağını unutmayın.

Kullanabileceğiniz malzemeler:

  • El sabunu
  • Kumaş
  • Su
  • Deri kremi (isteğe bağlı)

Nasıl yapılır?

Daha önce de anlattığımız gibi el sabununu bir su çözeltisi ile seyreltip, içine bir bez parçası bandırarak yavaş bir şekilde deri kılıf temizliği yapabilirsiniz. Kolay bir yöntem gibi gözükmesine rağmen, doğru ve hafif uygulanmadığı taktirde istenmeyen renk değişimlerine neden olabilir.

Peki siz akıllı telefonunuzu düzenli olarak temizliyor musunuz? Hangi yöntemleri kullanıyorsunuz? Yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • Akıllı Telefonunuzun Saldırıya Uğradığını Nasıl Anlarsınız?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Kaybolan Telefonunuzu Nasıl Bulabilirsiniz?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Bilgisayarınızdan Gelen Tuhaf Sesler Ne Anlama Geliyor?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Abbas Öztürk

Abbas Öztürk

Merhaba ben Abbas. Sakarya Üniversitesi iletişim fakültesi öğrencisiyim. Hayalperest bir insanım fakat gerçek hayatla bağımı kopartmıyorum. Gerektiği zaman hayata uyum sağlayabilen bir insanım ancak düşünsel bir moda girdiğim zaman, hayatı uç noktalarda yaşıyorum ve birden derinlere iniyorum. Hayat bana pratik olmayı öğretti. Bende bu pratikliğimi ve yaratıcılığımı dijital dünyada kullanmak istedim. Ayrıca tiyatro, seslendirme ve grafik tasarımla ilgileniyorum. İçerik yazarlığını yaptığım Moblobi.com’da güzel vakit geçirmeniz dileğiyle… Moblobi.com'daki köşemi takipte kalın!


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı