AirPods Kullananların İşine Yarayacak 10 İpucu!

Apple'ın kablosuz kulaklığı AirPods, kulaklık kullanımını daha kolay hale getirdi. Air pod kullanıcılarının işine yarayacak 10 pratik ipucu, haberimizde…

Apple’nin çıkardığı AirPods kulaklıklar birçok kesim tarafından oldukça ilgi gördü. Apple’ın çıkardığı ürünlerin birbirleriyle uyumlu olması gerekliliği de; özellikle iPhone, Macbook kullanıcılarının bu kulaklıklara yönelmesine neden oldu. Kullanımı oldukça yaygınlaşan Air pod kullanıcılarının işine yarayacak 10 pratik ipucu, haberimizde…

Air pod kullanıcılarının işine yarayacak pratik ipuçları:

1- Airpod kutusundaki ışıkların anlamı:

Airpod kutusundaki ışık kablosuz kulaklıklarımızın şarj olup olmadığını anlamamızı sağlıyor. Yeşil ışık yanıyorsa kulaklıklar şarj ediliyor. Beyaz ışık yanıyorsa AirPod’lar bir aygıta bağlanmaya hazırken, sarı renkteki ışık yanıp sönüyorsa kulaklıklarımızı yeniden bağlamamız gerektiği anlamına geliyor.

2- Airpod kulaklıkların başka cihazlara bağlanması

Şarj kutusunun arkasında kalan küçük düğme sayasinde bu kablosuz kulaklık, Apple olmayan bir cihaza da bağlanabiliyor. Airpod’ları daha önce hiç eşleşmediği bir cihazla eşleştirmek için kutuya geri koyuyoruz. Ardından kutunun kapağını açıp beyaz renkli ışık yanıp sönene kadar arkadaki tuşa basıyoruz. Cihazınızın eşleşip eşleşmediğini, bluetooth ayarlarından görebilmeniz mümkün.

3- Airpod’a yeni bir isim verme

Varsayılan Airpod adınızı “ayarlar” kısmından “bluetooth” seçeneğine tıklayarak değiştirebilirsiniz.

air pod kablosuz kulaklik moblobi

4- İki kulaklığa farklı komutlar verme

Airpod kulaklıklara farklı komutlar verme imkanınız bulunuyor. Özellikle müzik dinlerken kullanabileceğiniz bu özellik sayesinde bir kulaklıktan parçayı oynatıp duraklatabiliyorsunuz. Diğer kulaklıktan ise yeni parçaya geçiş yapabiliyorsunuz. Bunun için “Ayarlar” bölümüne giderek; buradan “bluetooth” seçeneğine girin. Bu adımdan kendinize uygun ayarlarınızı yapabilirsiniz.

5- Kayıp Airpod’u bul

AirPod’ların küçük olduğu için kaybolması kaçınılmaz. Kaybolan Airpod’unuz için “iPhone’umu bul” uygulamasını kullanabilir ve bulabilirsiniz.

6- iPhone’dan pil ömrüne bakma

Airpod kulaklıkların pil ömrüne bağlı olduğu iPhone cihazından bakabilmemiz mümkün. Aynı zamanda eğer bir Apple Watch’a sahipseniz yine bu imkandan yararlanabilirsiniz. Airpod’u saate bağlayarak şarjını öğrenebilirsiniz.

7- Casus dinleme

iPhone telefonlarımızın mikrofonunu dinleme cihazına, Airpod kulaklıklarımıza da hoparlöre dönüştürebilmeniz mümkün. Böylece telefonununuzu koyduğunuz yerden çok uzaklaşmadan konuşulan her şeyi dinleyebilirsiniz.

8- Apple TV’de kullanım

Airpod’larınızı Apple TV’ye bağlamanız mümkün. Bunun için “ayarlar” menüsüne giderek; buradan “uzaktan kumandalar” sekmesini seçin. Ardından “bluetooth seçenekleri”nden Apple TV’ye bağlayabilirsiniz. Ekranı açmak için “oynat duraklat” düğmesini kullanarak ana sayfa üzerinde gezinebiliyorsunuz.

9- Macbook’a bağlanma

Airpod kulaklıklar iPhone cihazınıza bağlandıktan sonra iCloud’daki bütün cihazlarınızı otomatik tanıyacaktır. Macbook’unuzdan “bluetooth” bölümünde kendi Airpod’unuzun adını göreceksiniz. Tek yapmanız gereken “bağlan”a tıklamak.

10- Tek Airpod kullanmak

Eğer piliniz azalmışsa ya da diğer kulaklığınız şarjdayken tek bir Airpod kullanabilirsiniz. Bu size daha uzun bir kullanım imkanı verecektir.

Peki siz Airpod kulaklık kullanıyor musunuz? Sizin bildiğiniz başka pratik kullanım önerileri var mı? Yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • iPhone’a iTunes ile Nasıl Müzik Atılır?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Sesi Çıkmayan iPhone Telefonu Düzeltmek için 9 Yöntem!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Katlanabilir Telefon Almamanız için 7 Sebep!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Fatih Korkmaz

Fatih Korkmaz

Sanat, teknoloji, tasarım, müzik, sinema, arkeoloji ve felsefenin günümüz teknolojine dair izleri… Moblobi.com'daki köşeme bekliyorum.


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı