2020’nin En İyi 5 Android Telefonu!

2020 yılında öne çıkacak en iyi Android telefonlar; haberimizde...

Akıllı telefonlar hayatımızın her anında yanımızdalar. 7’den 70’e her yaştaki kişinin günümüzde artık herkesin elinde. Bu telefonların gün geçtikçe daha güçlü özelliklere kavuşmasıyla; bu durum kullanıcıların iştahını daha da kabarttı. Kullanıcılar markaların çıkardığı yeni modellerin sıkı takipçi oldu. Pahalı, popüler markalar dışında ucuz ama gelişmiş özelliklere sahip bazı Android akıllı telefon modelleri de öne çıktı.

Peki 2020 yılında öne çıkan akıllı telefonlar hangileri? Fiyat-performans açısından en doğru seçim hangi markadan yana yapılabilir? İpuçları ve öneriler, haberimizde…

2020 yılında öne çıkan 5 Android akıllı telefon hangisi?

Bu yıl katlanabilir telefonlar ve kamerasıyla ön plana çıkan telefonlar epey ilgi gördü. 2020 yılında Samsung, Motorola, Google, Xiaomi gibi markalar geliştirdikleri yeni model Android akıllı telefonlar kullanıcıları heyecanlandırdı. İşte 2020 yılında öne çıkan akıllı telefonların listesi:

  • Google Pixel 3A

Google Pixel serisi hem gelişmiş özellikleri hem de uygun fiyata satılmasıyla kullanıcılar tarafından ilgi görüyor. 4GB Ram ve 64GB dahili hafızası bulunan Google Pixel 3A, 5.6 inç büyüklüğünde OLED ekrana sahip. Google Pixel serisinden olan bu Android akıllı telefonun arkasında parmak izi okuyucusu yer alıyor.

Ön kamerası 8MP arka kamera ise 12MP çözünürlüğünde olan bu akıllı telefonda son zamanlarda kullanıcıların en çok kullandığı bokeh efekti yani portre modu da yer alıyor. Google Pixel 3A toza ve suya dayanıklı olarak geliştirilmemiş. KnockOn yani ekrana iki kez dokunulduğunda açılması özelliği de entegre edilmiş. Bu akıllı telefonun batarya kapasitesi ise 3000 mAh, Google Pixel 3A ile 15 dakikalık şarj dolumunda 7 saatlik kullanılabileceği iddia ediliyor. Üç renk seçeneği bulunan Google Pixel 3A, yaklaşık 400 dolara satışa sunulmuştu.

  • Motorola Moto G7

Bundan yıllar önce çok  popüler olan Motorola markası Lenovo tarafından satın alınmıştı. Ve kısa bir zaman önce Moto G7 serisini kullanıcılarıyla buluşturmuştu. Bu serinin dikkat çeken Android akıllı telefon modeli ise uygun bütçeli Moto G7 oldu. Damla çentik tasarımına sahip akıllı telefonun suya dayanıklı olma iddiası var.

3000 mAh batarya kapasitesine sahip olan Moto G7 ‘nin 15 dakikalık şarj edildiğinde 9 saatlik kullanılabileceği söyleniyor. Ön kamerası 8MP arka kamerası ise 5MP çözünürlüğünde. Kamera açısından piyasadaki çözünürlüklerin altına kalıyor. Fakat profesyonel çekimler yapmak istemeyen kişiler için bu durum göz ardı edilebilir. Beyaz ve siyah olmak üzere iki renk seçeneği bulunan Moto G7’nin yüz tanımlama özelliği de dikkat çekiyor. Fiyatı ise 300 dolar civarında.

  • Huawei P40

Huawei P30 modeli en iyi pil ömrüne sahip akıllı telefonlar arasında yer alıyor. Üçlü kamerası 512GB’lık depolama alanıyla kullanıcıların tercihi olmuştu. Huawei çok geçmeden Huawei P40 modelini seriye ekledi. Huawei markası bu seriyle kamera konusunda oldukça iddialı olacak ki P40 serisini Vizyoner Fotoğrafçılık sloganıyla tanıttı.

Huawei P40 modeli alışılmış renk seçeneklerinin yanında yeşil , mavi ve altın sarısı çeşitleriyle de satışa sunuldu. 175 gram ağırlığında olan akıllı telefon Full HD+ 6.58 inç ekrana sahip. Geniş açılı arka kamerası ise 50MP çözünürlüğündeki bu akıllı telefon, yaklaşık olarak 800 euro ile satışa sunulmuştu.

  • Samsung Galaxy Note 10

6,3 inçlik Amoled ekrana sahip olan Samsung Galaxy Note 10, tasarımıyla dikkat çekiyor. Bu Android akıllı telefon, satın aldığınızda kalemiyle birlikte geliyor. 6 dakika dolumda 11 saat kullanabileceğiniz S Pen ile çizim yapabilir, sesi yükseltebilir, galeride fotoğraflar arasında geçiş yapabilirsiniz.

10 MP ön kamerası ve 16 MP çözünürlüğünde arka geniş açılı kamerası bulunuyor. Samsung Galaxy Note 10, ultrasonik parmak izi okuyucu ve yüz tanıma özelliklerine de sahip. 8GB RAM 256 GB dahili depolama alanına sahip olan akıllı telefonun güncel fiyatı ise 10.000 TL’ye yakın.

  • Xiaomi Mi 10 Lite 5G

Xiaomi markası uygun fiyatlı akıllı telefonlarıyla her bütçeye hitap ediyor. Son zamanlarda pek çok kullanıcı tarafından ilgi gördü. Daha ülkemizde satışa sunulmamış olan Xiaomi Mi 10 Lite 5G  modelini geçtiğimiz günlerde açıkladı.

Xiaomi Mi 10 Lite 5G isimli bu model ile 5G bağlantısı yapılabilecek. 6.57 inçlik Amoled ekrana sahip olan bu telefonun batarya kapasitesi ise 4.160 mAh. Ön kamerası 16MP, arka kamerası ise 48MP çözünürlüğünde geliştirilmiş. Xiaomi Mi 10 Lite 5G, yaklaşık olarak 350 euroya satılacak.

Peki sizce 2020 yılında en çok hangi Android telefonlar öne çıkacak? Sizce telefon modelleri arasından en iyi telefon hangisi? Yorum kısmından görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • Uygun Fiyatlı Teknolojik Hediyeler Hangileri?” haberimizi okumak için burayatıklayın.
  • iPhone Telefonunuzdaki Gizli Kalmış Özellikler!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Size En Uygun Android Telefon Hangisi?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazı ilginizi çektiyse ve arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Esmanur Yaşar

Esmanur Yaşar

Merhaba ,Ben Esmanur.İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü 2.Sınıf Öğrencisiyim. Kendimi hayallerini bulutlara nakışlamış bir deli olarak tanımlıyorum. Python öğreniyorum ve ekonomiyi yakından takip ediyorum. Moblobi.com'daki köşemi takipte kalın! https://moblobi.com/author/esmanur-yasar/


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı