İnternet Trollerini Nasıl Anlarsınız?

İnternette gerçek hesaplar olduğu kadar sahte hesaplar da var. İnternetteki trol hesapları anlamanız için pratik ipuçları, haberimizde...

İnternet hayatımızın değişmez parçalarından biri haline geldi. Her gün milyonlarca gönderi internet üzerinden paylaşılıyor. Bazı kötü amaçlı kişiler kendi düşüncelerini ve çıkarlarını korumak için algı yaratabiliyor. Sahte trol internet hesapları üzerinden rahatsızlık verebiliyor. Peki bu internet trollerini diğer kullanıcılardan nasıl ayırabilirsiniz? Pratik ipuçları, haberimizde…

Trol internet hesaplarını gerçek hesaplardan nasıl ayırabilirsiniz?

Troller genel olarak tüm sosyal medya platformlarında mevcut. Ancak genellikle en çok Twitter’da bulunuyorlar. İnsanların fikirlerini kendi çıkarları için ya da bağlı oldukları bir siyasi partinin, futbol takımının, şirketin çıkarları için etkilemeye çalışıyorlar. Bunun için ciddi maaşlar alıyorlar. Bazen bu hesaplar anonim olabilirken; bazen de gerçek kişiler tarafından kullanılan hesaplar da trollük yapabiliyor.

Twitter’da troller en çok “trend topic” yani gündem olan etiketleri kullanarak kendi düşüncelerini ve hazırladıkları materyalleri paylaşıyor. Bu sayede o etikete tıklayan insanlar bu tweetlere maruz kalıyor. Ayrıca bu troller gerçekten kalabalık bir gruptan oluşabiliyor. Hatta bir kişi yüzlerce hesabı yönetip tweet atabiliyor. Kimi zaman da sadece popüler olan gündemin altında birikmek yerine; gündemi kendileri de belirleyebiliyor.

Trol hesaplar; popüler tweetlerin ya da herhangi bir mecrada gönderinin altına da oldukça fazla yorum atarlar. Örneğin konudan bağımsız siyasi bir tweet görüyorsanız bu hesaplar genellikle trolldür.

internet trol moblobi

Bir kişiyle tartışmaya girdiniz ve hesabın gerçek mi yoksa troll mü olduğunu merak ediyorsunuz. Bunun için bazı basit şeylere dikkat edebilirsiniz. Bunlardan bazıları şöyle:

  • Troller noktalama işaretlerine pek dikkat etmezler. Kullanmayı tercih ediyorlarsa cümlenin sonuna bir sürü ünlem işareti koyarlar.
  • Tartışırken konuyu hep saptırıp sizinle mantıklı bir şekilde konuşmuyorsa büyük ihtimal o hesap trolldür. Çünkü troller sinir bozmaya ve rahatsızlık vermeye bayılır.
  • Bırakın mantıklı konuşmayı, sizin sunduğunuz somut kanıtları bile reddediyor ve hala konuyu dar açıdan inceliyorsa o hesap trol olabilir.
  • Sizi uzun açıklamalara mecbur bırakıp kendileri sinirinizi bozmaya yönelik gifler, fotoğraflar ve emojiler paylaşıyorlarsa bu kişiler troldür.
  • Sözlerinizi adeta cımbızla ayıklarlar ve sizi olmadığınız şeylerle suçlarlar. Sizi bu iddialara cevap vermek zorunda bırakırlar.

Bu özellikleri taşıyan troll bir hesapla karşılaşırsanız yapacağınız en iyi şey polemiğe girmek yerine onu görmezden gelmek olmalıdır. Çünkü bu trollerin amacı sizin sinirinizi bozmaktır ve siz tartışmaya girerek ona istediğini verirsiniz.

Peki siz internet trolleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu güne kadar sizi rahatsız eden trol bir hesap ile karşılaştınız mı? Yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • Sosyal Medyada Karşılaşabileceğiniz 4 İlginç Tip!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • “İnterneti Kim Buldu, Nasıl Bulundu?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • “Sosyal Medyayı Kötüye Kullananlar Nasıl Bildirilir?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Buğra Özad

Buğra Özad

Merhaba, ben Buğra. Beykent Üniversitesi Yeni Medya bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Medya ve spor ile ilgileniyorum. Dijital yeni düzen hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyorsanız sizi Moblobi.com’daki köşeme bekliyorum.


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı