Google Çeviri İnternet Yokken Nasıl Kullanılır?

Google Translate uygulamasını internet bağlantısı olmadan nasıl kullanabiliriz? Haberimizde...

Çoğu uygulamayı kullanabilmek için internet bağlantısına sahip olmak gerekiyor. Buna birçok yabancı dil çeviri uygulaması da dahil.

Ancak özellikle yurt dışına çıkıldığında ve internet bağlantımızın kısıtlı olması durumunda çeviri hizmetine erişmek çoğu uygulama için mümkün olmuyor. Çeviri konusunda en çok kullanılan uygulamalardan biri de Google çeviri sitesi Google Translate 

Google Translate, kullanıcılarının internetsiz kaldıkları zamanlarda da çeviri hizmetini kullanabilmeleri için çevrimdışı kullanma özelliğine sahip bulunuyor. Yani çevrimdışı translate yapabilmenize olanak sağlıyor. Peki Google Translate yani Google Çeviri internet bağlantısı olamadan, çevrimdışı olarak nasıl kullanılabiliyor? İşte detaylar…

Google Çeviri internet olmadan nasıl kullanılır?

Uygulamalar hayatımıza pek çok fayda sağlıyor. Fakat bazı uygulamaların hizmetlerinden yararlanabilmek için internet erişiminizin olması gerekiyor. Google çeviri sitesi Google Translate uygulamasında ise kullanıcıların bu mağduriyeti yaşamamaları için çevrimdışı kullanma özelliği yer alıyor. Uygulamayı çevrimdışı kullanmak yani çevrimdışı translate yapmak mümkün. Ancak bu özelliği kullanmak isteyenlerin, dil paketini indirmeleri gerekiyor. Bunu yapmak ise oldukça basit.

Android ve iOS için Google Çeviri uygulaması ücretsiz. Android ciihazınıza dil paketini indirmek istiyorsanız, çevrimdışı kullanım için Ayarlar’a girip Çevrimdışı Çeviri seçeneğine basmanız gerekiyor. Karşınıza çıkan “+” işaretine dokunarak istediğinizi seçebilirsiniz. En son işlem ise indirme seçeneğine basmanız olacaktır.

Ancak hemen belirtelim: çevrimdışı modun özelliklerinin, çevrimiçi moduna kıyasla daha zayıf kaldığı kullanıcılar tarafından paylaşılıyor. Google, bu konu üzerine çalışıyor. Hatta çevrimdışı çeviri yani çevrimdışı translate hizmetini daha doğal hale getirebilmek için bir güncelleme duyurusunda da bulundu.

Yöneticilerin yapmış olduğu duyuruya göre çevrimdışı çeviriler de yüzde 12 düzeyinde iyileştirmeler yapıldı. Bunun yanı sıra Hintçe, Korece, Lehçe, Japonca ve Tayca başta olmak üzere  59 dilde  kelime kalitesi artırıldı.

Google Çeviri uygulaması şuan için Arapça, Tamilce ve Bengalce olmak üzere toplam da on dilde çevrimdışı desteği içeriyor.

Ayrıca Google Translate uygulamasının kullanıcılarının işini kolaylaştıracak bir özelliği daha bulunuyor. Bu özelliğin adı resimlerdeki metinleri çevirme. Bu özellik sayesinde önceden çektiğiniz veya kameradan yeni çekeceğiniz fotoğraflardaki metinlerin de çevirisini yapabiliyorsunuz. Bu özellik 50 den fazla dil için kullanılabiliyor. Yapmanız gerekenler ise oldukça basit:

Uygulamaya giriş yapıp, kameranızı çevirmek istediğiniz metne tutun. Sonrasında çeviriyi duraklata tıklayın. Tarama yapıldıktan sonra metin tanıma için fotoğraf Google’a gönderilir.

Peki siz Google çeviri sitesi Google Translate uygulamasını kullanıyor musunuz? Başka hangi çeviri uygulamalarından yararlanıyorsunuz? Yorumlarda paylaşınız.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • Google’da Aramamanız Gereken 10 Şey!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Google Home’un Yaşlıların Hayatını Kolaylaştıracak 5 Önemli Özelliği!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Google Chat Nedir ve Nasıl Kullanabilirsiniz?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Nur Hayta

Nur Hayta

İstanbul Medipol Üniversitesi Reklamcılık 4. Sınıf öğrencisiyim. Merakımın getirdiği dürtü ile araştırmayı öğrenmeyi ilke edindim kendime. Sanat ve edebiyat ise hayatımın vazgeçilmezi. Hayatın tek bir işle uğraşmak için çok kısa olduğunu düşünüyorum ve yaşamımı olabildiğince keyifli çeşitli aktiviteler ile doldurmaya çalışıyorum. Moblobi.com da ki köşemi takip ederek teknoloji dünyasındaki gelişmeleri benimle beraber öğrenebilirsiniz. Köşemi takipte kalın! https://moblobi.com/author/nur-hayta/


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı