Dosya Göndermek için Kullanabileceğiniz 4 Uygulama!

Dosyalarınızı saklayabileceğiniz ve büyük boyutlu dosyaları başka kişilerde gönderirken kullanabileceğiniz 4 dosya paylaşım uygulaması haberimizde...

Dosya, belge, video ve görsel gibi içerikleri birisine göndermek istediğimizde genellikle e-posta ya da bulut çözümleri kullanıyoruz. Fakat büyük boyutlu içerikleri bir başkasına özellikle e-posta yolu ile gönderirken zaman zaman boyut sınırını aştığımız için iletimiz gönderilemeyebiliyor. Bu durumda dosya paylaşımı yapabileceğimiz uygulamalar kullanılabilir. Dosyalarınızı gönderirken kullanabileceğiniz 4 dosya paylaşım uygulaması, haberimizde….

En iyi 4 dosya paylaşım uygulaması:

Bundan seneler öncesine gidecek olursak büyük boyutlu dosyaları bilgisayara aktarmak veya bir başkasıyla paylaşabilmek için usb kablosu ve flash bellekler kullanıyorduk. Gmail ’in yaygınlaşmasıyla dosyalar e-posta uygulamalarından gönderilmeye başlandı ancak bu defa da yüksek boyutlu dosyaların paylaşılması mümkün olmadı. Gmail kullanıcılarını bu gibi durumda boyutu aşan dosyaları gönderebilmek için Google Drive’a yönlendiriyor. Ancak dosya paylaşımı yapabileceğiniz tek seçenek elbette bu değil. Dosya paylaşım yapabileceğiniz 4 uygulama ve ipuçları şöyle:

1- Google Drive

Google Drive, kullanıcıların dosyalarını kayıt edebilmeleri ve başkalarıyla paylaşabilmeleri için Google tarafından geliştirilmiş bir uygulama. Her nerede olursanız olun Google Drive hesabınıza giriş yaparak dosyalarınızı görüntüleyebiliyorsunuz.

Google Drive 15GB’lık depolama alanını ücretsiz sunuyor. Bu depolama alanıını yeterli bulmayan kullanıcılar Google One hizmetine geçerek, daha fazla depolama alanı da satın alabiliyorlar. Google One’da 6 farklı depolama seçeneği bulunuyor. Her depolama alanı farklı ücretlendiriliyor. Google One geçerseniz depolama alanınızı aile üyelerinizden en fazla 5 kişiyle de paylaşabiliyorsunuz.

Google Drive’in işletmelere yönelik Driver Enterprise adı verilen bir depolama hizmeti de var. Bu hizmet, ekip üyelerinizin istedikleri dosya türü üzerinden birlikte çalışabilmelerini sağlıyor. Ücreti ise kullanılan depolama alanı ve kişi sayısına göre değişiyor. Google Drive sayfasında tahmini maliyeti hesaplayacağınız bir araç bulunuyor.

Google Drive’ı Google Play Store ve App Store’dan yükleyebileceğiniz gibi masaüsü cihazınızda da kullanabiliyorsunuz.

2- MediaFire

Mediafire uygulaması ile dosyalarınızı yedekleyebilirsiniz. Ayrıca e posta, internet sitesi, sosyal medya gibi platformlar üzerinden de dosyalarınızı başkalarıyla zaman geçmeden paylaşabilirsiniz. Mediafire isimli dosya paylaşım uygulaması diğer paylaşım uygulamalarına nazaran duyulmamış olsa da, birçok hizmeti elbette var. 10GB depolama alanına kadar bu uygulamayı ücretsiz kullanabilmek mümkün. Depolama alanı yeterli gelmediyse Mediafire Pro’ya geçerek 4 dolar’dan daha az bir ücrete depolama alanınızı artırabilirsiniz. Mediafire uygulamasını uygulama marketlerden yükleyebileceğiniz gibi masaüstü cihazınıza indirerek de kullanmaya başlayabilirsiniz.

3- DropBox

Dropbox en popüler dosya paylaşım uygulamaları arasında yer alıyor. Dropbox uygulamasına ücretsiz kaydolduğunuzda 2GB’lık depolama alanını kullanma hakkına sahip oluyorsunuz. Ve 100 MB’a kadar dosyalarınızı başkalarıyla paylaşabilirsiniz. Dropbox uygulamasında plus ve profesyonel olmak üzere iki farklı abonelik daha bulunuyor. Dropbox Plus abonesi olursanız ayda yaklaşık 10 dolar ödeyerek 2 TB depolama alanını kullanabilirsiniz. Bu arada TB’yi daha önce hiç duymanlar için açıklayalım: TB terabayt biriminin kısaltması, yani 2TB (terabayt) 2000GB’a karşılık geliyor.

Dropbox Plus aboneliğinde istediğiniz sayıda cihazdan dosyalarınızı görüntüleyebilirsiniz. 2GB ‘a kadar da dosya transfer işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Tüm bunların yanında bu abonelikte isterseniz uzaktan hesabınızı silebilir ve belgelerinizde metin araması yapabilirsiniz. Dropbox Professional aboneliğinde ise yaklaşık 17 dolar ödeyerek 3000GB depolama alanına sahip olursunuz. 100GB’a kadar dosya transferi yapabilir ve Plus aboneliğindeki belgelerde metin arama özelliğinin yanında, görüntülerde de metin araması yapabilirsiniz.

Uygulamayı App Store ve Play Store’dan ücretsiz yükleyebilirsiniz. Ayrıca internete sahip olmadığınız zamanlarda da dosyalarınıza erişim sağlayabilmek için dosya seçimi yapabilirsiniz. Masaüstü cihazınızdan kullanmak isterseniz masaüstü uygulamasını internet sitesinden indirip, kullanmaya başlayabilirsiniz.

4- OneDrive

Microsoft’un dosya yedekleme ve depolama uygulamasının adı OneDrive. OneDrive uygulamasının ev için ve iş için olmak üzere farklı paketleri bulunuyor. Ücretsiz kullanmak isterseniz 5GB lık depolama alanına sahip olursunuz. Office 365 Ev Paketi’nin yıllık aboneliği yaklaşık 550 TL iken Office 365 iş paketi kullanıcı başına yaklaşık 50 TL’den başlıyor. Ayrıca ev paketini 1 ay ücretsiz deneyebilirsiniz. OneDrive uygulamasını çevrimdışı moddayken de dosyaları önceden yükleyerek kullanabilirsiniz.

Peki siz hangi dosya paylaşım uygulamasını kullanıyorsunuz? Yorumlardan paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • “Google Drive Nedir, Nasıl Kullanılır? haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • “Flash Bellekteki Dosyalarınız Görünmüyorsa Ne Yapabilirsiniz? haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • “Microsoft Onedrive Nasıl Kullanılır? haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Esmanur Yaşar

Esmanur Yaşar

Merhaba ,Ben Esmanur.İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü 2.Sınıf Öğrencisiyim. Kendimi hayallerini bulutlara nakışlamış bir deli olarak tanımlıyorum. Python öğreniyorum ve ekonomiyi yakından takip ediyorum. Moblobi.com'daki köşemi takipte kalın! https://moblobi.com/author/esmanur-yasar/


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı