Belleklerinizle İnternete Bağlanmaya Hazırlanın!

Tüm dünyada, teknoloji, bilim ve teknik konularında yaklaşık 20 yılı aşkın süredir çok daha yoğun bir şekilde çeşitli çalışmalar ve araştırmalar yapılıyor. Bu araştırmalara göre görünen o ki artık sadece telefonlarımız ve kullandığımız eşyalar internete bağlanmıyor olacak. Çünkü önümüzdeki 15 yıl içerisinde yani kısa bir süre sonra biz insanlar da tıpkı eşyalar gibi wireless olarak internete bağlanabiliyor olacağız. İşte detaylar…

Wireless teknolojiler neler yapar?

Bilmeyenler için önce wireless ne demek, biraz bahsedelim. Özellikle elektronik eşyaların sizinde tahmininiz gibi en zor ve olumsuz yanlarından biri deyarattığı kalabalık kablo çokluğu oluyor. Aldığınız ürünlerden bir sürü gereksiz kablo çıkıyor ve bazen de bu durum işinizi karmakarışık bir hale getiriyor.

Bir örnek üzerinden gidelim örneğin ağ kurmak istiyorsunuz; hem masaüstü hem de notebook bilgisayarınız var. Klasik olarak kablo yöntemi bilgisayarlarınızı birbirine bağlanmasına sebep olur ve böylece de bir ağ kurmuş olursunuz. Fakat evinizde oluşan kabloların çokluğu görüntü kirliliğine ve karmaşaya yol açar. Wireless yani kablosuz teknolojiler ise tüm bu karmaşa ve kirliliği yok ediyor. Ayrıca internete bağlanan cihazların ve yapabileceği şeylerin de önünü açıyor. 

Özellikle arazi şartlarının çok zor olduğu veya Telekom gibi altyapıların yetersiz olduğu ya da kablo mesafesinin neredeyse hiç olmadığı durumlarda wireless bağlantılar önemli birere çözüm oluşturuyor.

Günümüzde akıllanan sistemler ve gelişen teknoloji, wireless olarak internete bağlanabilme özelliğini de arkasına alarak günlük hayatta kullandığımız pek çok sıradan nesnenin de artık akıllı birer cihaz olmasını sağladı. Örneğin artık buzdolabımız internete bağlanabiliyor. Biten malzeme için markete sipariş verebiliyor veya biz uzaktan ona bağlanarak içinde neler var görebiliyoruz. Ya da giydiğimiz montlar internete bağlanıyor ve özel uygulamaları aracılığıyla onların sıcaklık kontrolünü yapabiliyoruz. Yani pek çok basit ve sıradan eşya bile artık wireless oldu ve internet üzerinden bilgi aktarımı sağlayabiliyor.

İnsanlar wireless olduklarında neler olacak? Bilinç aktarımı gerçek mi oluyor?

Bu durum artık teknoloji geliştiricilerinin bir adım daha ötesini düşünmesine sebep oldu. Akıllara ise şu soruyu soktu: Peki insanlar da tıpkı nesneler gibi wıreless olarak internete bağlanacak mı? Geleceğe ilişkin bir ütopya gibi görünen bu durum aslında hiç de öyle değil. Çünkü araştırmacıların yaptıkları öngörülere göre 15 yıla kalmadan insanlar da wireless olarak internete bağlanabilecekler.

İnsanların yaklaşık 15 yıl içerisinde wireless olacağı öngörülüyor. Peki bu durumun biz insanlara avantajları ne olacak? Belki de bu sayede artık bellek diye bir şeye hayatlarımızda çok yer vermeyeceğiz hatta hiç kullanmayı bile düşünmeyeceğiz. Eş zamanlı olarak internete bağlanarak; hafızalarımızda kalıcı olmasını sağladığımız şeyleri kolay yoldan oradan alabileceğiz. Belki de bu sayede de beynimizi gerektiğinden daha fazla şey için kullanabileceğiz.

İnsanlar wireless olduklarında ve gerçekten de bu sayede tıpkı bir buluta bilgisayarımızdan bir bilgi yükler gibi; internete bağlanıp zihinlerinin yani belleklerinin bir kısmını farklı bir yerde depoladıklarında aslında bir yerde artık insan bilincini de modellemiş olacağız. Bilgisayarlara kolayca aktarılacak olan bu modelleme yani aslında beynimiz, sanal ortamlarda kendisini soyutlayacak.

Peki insanlar wireless olduklarında neler yapabilecekler? Bellek aktarımı gerçek olacak mı? Nasıl ve neler olacak? Bu durumda insanları bekleyen riskler ve tehditler neler? Haberin devamında…

DEVAMI İÇİN 2’YE TIKLAYIN

1 2Sonraki sayfa
Etiketler

Zeynepcan Sarıçiçek

Zeynepcan Sarıçiçek

Merhaba, benim adım Zeynep Nişantaşı Üniversitesi Yeni Medya bölümü 4.sınıf öğrencisiyim. Moblobi.com’da içerik ve metin yazarlığı yapıyorum. Beni takip etmek isterseniz hem Moblobi.com'da "ZEYNEP CAN'IN DİJİTAL DÜNYASI" köşemden hem de Instagram adresimden takip edebilirsiniz. Instagram: zeynepcansaricicek


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı