2018 Yılında Google’da Neler Aradık?

2018’de Türkiye’de Yükselen Genel Aramalar Neler?

Dört farklı kategoriden oluşan 2018 Yılı Google Arama Trendleri listesinden ilki, 2018 yılında en çok aranan kelimelerin yer aldığı “Genel Aramalar” listesi. Listeye göre 2018 yılında Türkiye’de Google’da en fazla aranan kelimedolar” oldu. Bu aramanın sebebini tahmin etmek hiç zor olmasa gerek 🙂 Dolarda bir dönem meydana gelen seyir; kişilerin bu aramayı yapmasına etki etmiş olmalı.

Genel Aramalar listesinde yer alan ve Türkiye’de 2018 yılında ikinci en fazla aranan kelime ise “soy ağacıedevlet” araması oldu. Buna da muhtemelen şaşırmadık. Çünkü sözkonusu uygulama yayına çıktığı gün sistemin çökmesine sebep olacak bir yoğunlukla karşılaşmıştı. Her birey geçmişte bağı olan kişi ve yerleri öğrenmiş hatta sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında soyağacı yer almıştı.

Genel Aramalar listesinde yer alan ve Türkiye’de 2018 yılında Google’da en fazla aranan kelimelerin yer aldığı sıralama listesi ise şöyle:

  1. Dolar
  2. Soy ağacıedevlet
  3. Dünya Kupası
  4. e-müfredat
  5. Seçim Sonuçları
  6. Bedelli Askerlik
  7. Seçim Sonuçları

Peki 2018 yılında en çok hangi kişileri aradık, hangi dizileri Google’ladık ve Google’a “nasıl yapılır” diye neleri sorduk? Haberin devamında…

DEVAMI İÇİN 3’E TIKLAYIN:

Önceki sayfa 1 2 3 4 5Sonraki sayfa
Etiketler
Burcu Aydın

Burcu Aydın

Dijital ve teknoloji ile ilgilenen herkesi Moblobi.com'a bekliyoruz... Moblobi: https://moblobi.com/author/burcu-aydin/


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı