Koronavirüs ile İlgili Soruları Chatbot Cevaplayacak!

İngiltere de koronavirüs ile ilgili doğru bilgilerin alınabileceğini bir chatbot uygulaması oluşturdu.

Tüm dünya koronavirüs salgını ile mücadele ediyor. Bu mücadelede ülkeler farklı yöntemler uyguluyor. İngiltere de koronavirüs ile ilgili doğru bilgilerin alınabileceğini bir chatbot uygulaması oluşturdu.

Chatbot uygulamaları ile birçoğumuz karşılaşmışızdır. Ancak bilmeyenler için kısaca açıklayalım: Chatbot uygulamaları çoğunlukla bir yapay zeka içeren yazılımlar. İçerdiği bu yapay zeka sayesinde de sorduğumuz sorulara cevap verebiliyor. Soruları cevaplarken de; daha önceki öğrenmelerinden yararlanıyor.  yoluyla cevap verebilen bir yazılım. Yani uygulamaya giriyorsunuz, istediğiniz soruları sesli olarak soruyorsunuz, yapay zeka ise size cevap veriyor.

Koronavirüs ile ilgili chatbot neler yapabilecek?

İngiltere koronavirüs ile ilgili yapmış olduğu bu uygulamada kullandığı chatbotunu Facebook WhatsApp üzerinden kullandı. “Koronavirüs bilgi servisi” adı verilen bu uygulama sayesinde İngiltere’deki kişiler WhatsApp uygulaması üzerinden koronavirüs ile ilgili tüm sorularını sorabiliyor ve cevabını alabiliyor. Hükümet‘ten yapılan açıklamada bu uygulamanın amacının; koronavirüs ile ilgili sorularında insanları doğru bilgi alabilecekleri yerlere yönlendirmek olduğu söylendi. Sözkonusu chatbot uygulaması aracılığıyla Koronavirüs ile ilgili birçok bilgi alınabiliyor. Alınabilecek bilgiler arasında; koronavirüs ile ilgili semptomlar, koronavirüs önleme yolları, İngiltere’deki en güncel koronavirüs sayıları, evde kalınma süresi içinde yapılabilecek aktivitelerle ilgili tavsiyeler yer alıyor.

İngiltere’de geliştirilen bu chatbot uygulaması koronavirüs ile ilgili bilgilendirme amaçlı ilk uygulama değil. Örnek vermek gerekirse Hindistan’daki MyGov Corona adlı bot da kişilerin Koronavirus bilgilerine ulaşmasını sağlıyor.

Peki siz koronavirüs konusunda bilgi edinmek amacıyla hangi uygulamaları kullanıyorsunuz? Bu tip chatbotlar konusunda ne düşünüyorsunuz? Kullandığınız chatbot uygulamaları var mı? Yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir!

  • Hayatımızdaki Yapay Zeka: Sanal Asistan Chatbotlar!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • New York’ta Zoom Görüntülü Konuşma Uygulaması Yasaklandı!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Bankalardaki Chatbotlar Neler Yapar?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Onur AYDIN

Onur AYDIN

Yeni Dünya insanlarına... Moblobi: https://moblobi.com/author/onur-aydin/ E-posta: onur.aydin@moblobi.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı