Whatsapp Grup Görüşmelerine Daha Fazla Kişi Katılabilecek!

WhatsApp grup görüşmelerinde yakın zamanda kişi sayısını arttıracak.

Koronavirüs günlerinde çoğumuz video görüşme uygulamalarını daha fazla kullanır hale geldik. Sevdiklerimizle evden daha fazla görüntülü olarak konuşmaya başladık. Bu uygulamaların en fazla kullanılanlarından biri de tahmin edilebileceği gibi WhatsApp oldu. Özellikle de evden çıkıp sevdiklerini göremeyenler veya işlerini evden sürdürmek zorunda kalanlar whatsapp grup görüntülü arama özelliğini sıkça kullanır oldular.

Whatsapp grup görüntülü arama yapanları sevindiren yeni özellik ne?

Şimdi ise Whatsapp’tan grup araması yapanlar için güzel bir haber paylaşalım: WhatsApp artık video görüşmelerinde katılımcı sınırını 4 kişiden 8 kişiye çıkardı. Uygulama ilk olarak Beta sürümleri ile karşımızda olacak. Beta sürecinde kullanıcılar tarafından tespit edilecek olan uygulama başarılı olursa tüm Android ve IOS kullanıcılarına sunulacak.

Bu arada sözkonusu özelliğin kullanılabilmesi için tüm WhatsApp kullanıcılarının aynı sürümü kullanması gerektiğini de hemen paylaşalım.

WhatsApp’ta şu an bildiğiniz üzere grup görüşmesini şu şekilde yapabiliyorsunuz: WhatsApp’ı açıp arama bölümüne gidip, birlikte konuşmak istediğiniz grubu seçip, ara düğmesine bastığınızda toplu görüşme için kişiler aranıyor. Ancak gruptaki kişi sayısı toplu video görüşme için belirtilen sınırının üzerinde ise bu özellik çalışmıyor. Bu durum elbette hem grup sesli aramalarda hem de whatsapp grup görüntülü arama durumunda da aynı şekilde işliyor.

Arkadaşlarınızla WhatsApp üzerinden görüntülü olarak toplu konuşmak için kullanabileceğiniz bir diğer yol ise yeni bir grup oluşturmak. Yeni oluşturacağınız gruba konuşmak istediğiniz arkadaşları tek tek ekliyorsunuz ve tekrar tekrar arama yaptığınızda kişiyi el ile yeniden eklemek zorunda kalmıyorsunuz. Arama düğmesine bastığınızda artık gruptaki tüm kişiler otomatik olarak aranıyor.

Grup araması yapmanın son yolu ise aramalar bölümünü açıp ara düğmesine bastığınızda yeni grup araması bölümünü tıklamak. Bu bölüme tıkladığınızda, görüşmek istediğiniz kişileri seçme olanağı sunuluyor. Bunun için bir grup oluşturmanıza da gerek yok.

WhatsApp video grup görüşmelerindeki katılımcı sayısını 8’e çıkarıyor olması; özellikle şu dönemde evden yapılan toplantılar için oldukça önemli bir gelişme olacağa benziyor.

Peki siz whatsapp grup görüntülü arama yapıyor musunuz? Görüntülü aramalar için başka hangi platformları kullanıyorsunuz? Yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir!

  • İşinize Yarayacak Gizli WhatsApp Özellikleri!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • WhatsApp’tan Gönderdiğiniz Fotoğraflar Silinmiyor!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Whatsapp’tan Gelenlerin Galerinizi Doldurmasını Engelleyin!” haberimizi okumak için buaya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Onur AYDIN

Onur AYDIN

Yeni Dünya insanlarına... Moblobi: https://moblobi.com/author/onur-aydin/ E-posta: onur.aydin@moblobi.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı