Twitter Hesap Silme Planını Neden Durdurdu?

Twitter hesap silme planını ölen kişilerin hesapları sebebiyle neden durdurdu?

Twitter uzun süredir kullanılmayan hesapları sileceğini belirtmişti. Buna ölen kişilerin hesapları da dahildi. Ancak Twitter hesap silme planını şimdilik ertelediğini duyurdu. Peki ama neden? İşte detaylar…

Sosyal medyanın etkisini arttırdığı bugünlerde hemen hemen herkes aynı platformda çok sayıda hesap açabiliyor. Örnek vermek gerekirse tek bir kişinin Facebook, Twitter, Instagram gibi platformlarda onlarca farklı hesabı bulunabiliyor. Bu durum ise sosyal medya platformlarının pek de istediği bir şey değil.

Twitter hesap silme planını ölen kişiler sebebiyle mi durdurdu?

Twitter da bu sorunu yaşayan sosyal medya platformları arasında. Popüler platform; bu sorunu aşmak için ise kullanmayan kişilerin veya ölen kişilere ait Twitter hesap silme planı yapıyordu. Zaten uzun zamandır kullanılmayan hesaplarla ilgili bir politikalarının bulunduğunu ve bu hesapları silebileceklerini belirtiyordu. Fakat şirketten yapılan son açıklamada kullanılmayan hesapların silinme planının ertelendiği bildirildi.

Twitter hesap silme uygulamasının Avrupa Birliği’ndeki bazı ülkelerdeki hesaplarda uygulandığı belirtti. Ancak bundan sonraki dönemde yakın zamanda kullanılmayacağı da söyledi. Bildiğiniz üzere kullanılmayan hesapları kendimiz açıyoruz; birçoğunu da daha sonra ilgimizi kaybedip kullanmıyoruz. Hatta bunların bazıları da ölen kişilerin de hesapları olabiliyor.

Twitter özellikle ölen kişilerin hesaplarının aldığı bu karara etkisi olduğunu söylüyor. Çünkü onların anısını yaşatmak amacıyla bu hesapların kalmasını isteyen pekçok kişi olabiliyor. Bu sebeple, bundan sonraki süreçte de ölen kişilerin anısını yaşatabileceği yeni bir alternetif bulmadan; hesaplarını silmeye de sıcak bakmıyor.

İlginizi Çekebilir!

  • Twitter’da Kullandiğiniz Dil Psikolojinizi Ele Veriyor!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • İşinize Yarayacak Gizli WhatsApp Özellikleri!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Twitter Bildirimleri Nasıl Sessize Alınır?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Tuğba Tekyıldız

Tuğba Tekyıldız

Dijital ve teknoloji ile ilgilenen herkesi Moblobi.com'a bekliyoruz... Moblobi: https://moblobi.com/author/tugba-tekyildiz/ E-posta: onur.aydin@moblobi.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı