SpaceX’in Astronotları Uzay İstasyonuna Götürme Planı!

SpaceX, astronotları Uluslararası Uzay İstasyonuna götürmek için yakın bir tarihi hedefliyordu.

NASA, SpaceX ‘in ilk yolcu uçuşu için tarih belirlenmişti. NASA ve SpaceX, astronotları Uluslararası Uzay İstasyonuna götürmek için 27 Nisan tarihini hedefliyordu. İşte detaylar…

Dragon isimli uzay kapsülü ile iki NASA astronotunu yörüngeye taşıyacak olan araç; 2011’de Uzay Mekiği programının sona ermesinden bu yana insanların Amerikan toprağından ilk kez uzaya ayrılması anlamına geliyor. Bu kapsül NASA ve SpaceX ile ortaklaşa bir çalışmayla oluşturuldu.

SpaceX astronotları uzaya nasıl taşıyacak?

Altı yıllık çalışmanın sonucunda kapsül sonunda ilk yolcularını bir uçuş testine taşımaya hazır. NASA astronotu Doug Hurley uzay aracı kaptanı olarak yer alacak; ayrıca NASA astronotu Bob Behnken de ekip arkadaşı olacak.

Tabi ki, dünya COVID-19 salgınıyla mücadele ederken, görevin tarihi inanılmaz derecede zor bir zamana geldi. Hatta bu tarihte görevin gerçekleşmiş olduğuna dair bir açıklama da gelmedi. Lansman NASA’nın Florida Cape Canaveral’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden yapılması planlanıyordu. 1 Nisan’da Florida Valisi Ron DeSantis, eyalet sakinlerinin COVID-19’un yayılmasıyla mücadeleye yardımcı olmaları için evde kalma emri de çıkarmıştı.

Bu arada NASA, temel personel hariç, tüm merkezlerinde zorunlu evden çalışma politikaları yayınladı. Uzay ajansı lansmana hazırlanırken salgını da izlediğini söyledi. NASA, Mart ayında yayınlanan lansmanı duyurmak için basın çağrısı gönderdiğinde yaptığı açıklamada, “NASA, koronavirüs (COVID-19) durumunu proaktif olarak izliyor,” dedi .

Peki siz SpaceX ve NASA’nın planladığı bu insanlı uzay yolculuğu konusunda ne düşünüyorsunuz? Katılmak ister miydiniz? Yorum kısmından görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • Google Konum Verilerinden Sosyal Mesafeyi Gözlemliyor!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • NASA Kendi Kripto Para Birimini mi Çıkarıyor?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Dünyanın Seyrini Değiştiren 10 Robot!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Burcu Aydın

Burcu Aydın

Dijital ve teknoloji ile ilgilenen herkesi Moblobi.com'a bekliyoruz... Moblobi: https://moblobi.com/author/burcu-aydin/


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı