Oyun Sevenler için Facebook Gaming Uygulaması Yayınlandı!

Facebook mobil oyun oynamayı sevenler için Facebook Gaming uygulamasını yayınladı...

Oyun severler dizüstü bilgisyaralarda, mobil cihazlarda, oyun konsollarında ve sosyal medyada uzun saatlerini oyun oynayarak geçiriyorlar. Facebook oyunlar bölümü de kullanıcılar tarafından sıkça kullanılıyor. Şimdi ise Facebook mobil oyun severlere yönelik; Facebook Gaming isimli mobil uygulamasını yayına sundu.

Bilindiği gibi hem masaüstü hem de mobilde dünya üzerinde en fazla takip edilen konuların başında oyun sektörü geliyor. Tüm dünyada oyun sektörünün öncü platformları Twitch ve YouTube olarak yer alıyor. Facebook, oyun sektöründeki bu büyümeyi fark ederek bu platformlara rakip olmak amaçlı kendi mobil uygulamasını tüketicilere sundu. Bu hareketi ile Facebook, aslında tahmin ettiğinden daha erken bir süre içerisinde piyasada yer almış oldu.

Facebook Gaming uygulaması nedir?

Facebook oyunlar bölümü halihazırda kullanıcılar tarafından oldukça fazla kullanılıyor. Ancak Facebook’un yeni oyun uygulaması Facebook Gaming ile birlikte oyun severler bazı yeni özellikleri de kullanmaya başlayabilecekler. Facebook Gaming adı verilen bu uygulama içerisinde popüleriteye sahip oyuncuları takip edebilecek ve birçok oyunu canlı olarak izleyebilecekler. Bu oyunlara yorum bırakabilecek; diğer Facebook oyun kullanıcıları ile iletişime geçebilecekler. Facebook Gaming ayrıca kullanıcılara kendi cep telefonları üzerinden oyunlarını canlı olarak yayınlayabilme özelliği de sunuyor.

Bugüne kadar Facebook oyunlar bölümü, Facebook’un internetteki ana sayfasında küçük bir bölüm olarak yer alıyordu. Şimdi ise artık tamamen bağımsız bir mobil aplikasyon olarak yer alıyor. Facebook yetkilileri Facebook Gaming uygulamasının geliştirme süreci ile ilgili ilginç veriler de paylaşıyor. Uygulamanın geliştirilmesi toplam 18 ay sürmüş. Bu süreçte 500.000 kişi tarafından tarafından indirilmiş. 700 milyondan fazla kişi ise oyunlarla etkileşime girmiş. Tüm dünyada koronavirüs nedeniyle hem masaüstü hem de mobil oyunların oynanma oranlarında yüzde 10 ile yüzde 20 arasında artış gerçekleştiği bilgisini de not olarak paylaşalım.

Peki siz mobil oyun oynuyor musunuz? Facebook oyunlar bölümünü daha önce kullandınız mı? Mobil oyun severler için hazırlanan yeni Facebook Gaming uygulaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir!

  • Sosyal Medya Hesabınız Çalınırsa Ne Yapmalısınız?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Facebook’da Kimin Sizi Engellediğini Nasıl Anlarsınız?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Facebook Yüz Tanıma Özelliğini Nasıl Kapatabilirsiniz?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Tuğba Tekyıldız

Tuğba Tekyıldız

Dijital ve teknoloji ile ilgilenen herkesi Moblobi.com'a bekliyoruz... Moblobi: https://moblobi.com/author/tugba-tekyildiz/ E-posta: onur.aydin@moblobi.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı