New York’ta Zoom Görüntülü Konuşma Uygulaması Yasaklandı!

Salgın döneminde görüntülü konuşma uygulamaları arasında en popüleri olan Zoom, New York'taki okullarda yasaklandı...

Koronavirüs döneminde insanlar birbirleriyle temas kuramadıkları ve işe gidemedikleri için görüntülü görüşme uygulamaları üzerinden görüşmeye başladılar. Dolayısıyla bu uygulamalar olan talep de birdenbire arttı. Bu dönemde popülaritesi en çok artan ve en iyi görüntülü konuşma uygulaması olarak görülenlerden biri de Zoom uygulaması oldu. Ancak uygulamaya yönelik siber güvenlik açıkları sebebiyle Zoom görüntülü konuşma uygulaması bazı yerlerde yasaklandı. İşte detaylar…

Bundan önceki dönemde birçoğumuzun adını dahi duymadığı Zoom; son dönemlerin en iyi görüntülü konuşma uygulaması olarak gösterildi. İşyerlerinde, aile arasında ve hatta okullarda dahi uzaktan görüşmek zorunda kaldığımız şu dönemde en çok kullanılan uygulamalardan oldu. 

Görüntülü konuşma uygulaması Zoom, New York’taki okullarda neden yasaklandı?

Koronavirüs ile mücadelenin sürdüğü ve herkesin evlerine kapandığı bu günlerde, internet üzerinden görüntülü konuşma uygulaması kullanımı giderek arttırdı. Bunlardan popüleritesini en fazla arttıran uygulama ise kuşkusuz Zoom uygulaması oldu. Özellikle Koronavirüs salgını ile uygulamanın, bilinirliğini ve kullanımını arttı. Ancak ortaya çıkan veri skandalları ve siber güvenlik endişeleri sebebiyle Zoom bazı yerlerde yasaklandı. Örneğin New York şehri kendi okullarında Zoom görüntülü konuşma uygulaması kullanımını yasaklandı. New York‘dan yapılan açıklamada öğretmenlerin video konferans yapmak için Microsoft Teams ya da Google for Education gibi uzaktan video uygulamalarını kullanmaları tavsiye edildi.

Zoom uygulamasının yasaklanmasında en önemli sebebin güvenlik ile ilgili çekinceler olduğu söylendi. Son dönemde Zoom uygulaması internet  korsanları tarafından çokça saldırıya uğradı. Bu saldırılar sonucunda görüntülü görüşme uygulamasındaki sohbet detayları ve görüntüler kötü niyetli kişilerce ele geçirildi.

Popüler görüntülü konuşma uygulaması Zoom ülkemizde de çokça kullanılıyor. Uygulama ile ilgili bazı haberler ülkemizde de çekincelere sebep olmuş bu sebeple bazı okullar Zoom uygulamasını kullanmama kararı almıştı. Bunlardan biri de uygulamayı kullanan bazı öğretmenlere ücret tahsil ettirdiği haberleriydi. Bu durumun ardından Milli Eğitim Bakanlığı bir açıklama yayınlayarak; bakanlıkça özellikle Zoom uygulamasının kullanılması yönünde bir tavsiyelerinin olmadığını belirtmişti.

Bilgisayarlarımızda ve cep telefonlarımızda özellikle de şu dönemde görüntülü konuşma uygulamalarını sıklıkla kullanıyoruz. Ancak en iyi görüntülü konuşma uygulaması olarak bilinen nice uygulamanın daha sonradan siber güvenlik açıkları sebebiyle yasaklandığını mutlaka göz önünde bulunduralım. Dolayısıyla cihazlarımızdaki kameranın çektiği görüntülerin kötü niyetli kişilerin eline geçmemesi için gerekli güvenlik önlemlerini mutlaka almalıyız. Hatta öyle ki geçtiğimiz dönemlerde Facebook’un kurucusunun bile kendi bilgisayarındaki kamera bölümünü etiket ile kapattığını aklımızın bir köşesinde bulunduralım.

Peki siz Zoom uygulamasını kullanıyor musunuz? Başka kullandığınız görüntülü görüşme uygulaması var mı? Tavsiyeleriniz neler? Yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir!

  • Zoom Uygulamasındaki Güvenlik Açığı Ne?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Google Duo ile Nasıl Görüntülü Konuşabilirsiniz?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Evde İyi Vakit Geçirmenizi Sağlayacak 8 Uygulama!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Burcu Aydın

Burcu Aydın

Dijital ve teknoloji ile ilgilenen herkesi Moblobi.com'a bekliyoruz... Moblobi: https://moblobi.com/author/burcu-aydin/


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı