Netflix Ekran Kilidi Yanlış Düğmelere Basmanızı Engelleyecek!

Netflix; yanlışlıkla başka düğmeye basmayı engelleyen ekran kilidi uygulamasını hayata geçirdi.

Televizyon izleme alışkanlıklarımız artık internete kaymış durumda. İnternetten dizi, film veya içerik tüketimi yaptığımız platformların başında ise genellike Netflix geliyor. Kullanıcılar bazen mobil cihazlarından; bazen televizyonlarından popüler platformdaki dizileri, filmleri ve birçok yayını izliyorlar. Ancak özellikle mobil cihazlardan izleyen kullanıcıların çoğu yanlışlıkla başka düğmelere dokunarak izledikleri içerikten çıkabiliyorlar. Bu da kullanıcıların memnuniyetsiz olmasına sebep olabiliyor. Bu sebeple de Netflix; yanlışlıkla başka düğmeye basmayı engelleyen ekran kilidi uygulamasını hayata geçirdi. Bu özellik sayesinde Netflix giriş yapan kullanıcıların izledikleri içeriğin bölünmemesini sağlamış olacak.

Netflix giriş yapanlar ekran kilidi özelliğinden nasıl yararlanabilir?

Başta Netflix olmak üzere, cep telefonumuzdan herhangi bir video ya da film izlerken en fazla karşılaştığımız sıkıntılardan biri de, parmağımızı yanlışlıkla istemediğimiz düğmelere basmaktır. Cep telefonumuzda bir video ya da film izlerken ekranın küçüklüğü nedeniyle parmaklarımız uygulama üzerinde istemediğimiz düğmelere basabiliyor ve istemediğimiz şekilde yönlendirme yapabiliyoruz.

Bu sıkıntılı durumu Netflix de fark etmiş olacak ki yeni bir uygulamayı kullanıcılarına sundu. Netflix kullanıcılarına sunduğu ekran kilidi uygulaması ile artık yanlış düğmelere basılmasını engelleyecek. Böylece Netflix giriş yapan kullanıcılarının izledikleri içeriklerin bölünmemesini sağlamış olacak.

Bu uygulamanın ilk olarak Android cep telefonlarını kullanan kullanıcılara sunulduğunu belirtelim. Android kullanıcıları Netflix uygulamasını açtıklarında artık ekranın hemen yan tarafında bir ekran kilidi seçeneği görmeye başlayacaklar. Bu ekran kilidi bölümüne tıkladıkları anda ekrandaki tüm düğmeler yok olacak. Ekran kilidi özelliğinden çıkmak isteyen kullanıcıların ise ekrana 2 defa hızlı şekilde dokunması gerekiyor.

Netflix tarafından ilk olarak Android yüklü cihazlara gelen bu özelliğin, IOS cihazlar için gelip gelmeyeceği henüz net değil. Ancak bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar çok daha rahat bir şekilde mobilden içerik tüketebilecekler. Şimdilik Android kullanıcılar bu özellikten faydalanabilecek. Netflix girişi yaptıktan sonra ekranın hemen yan tarafındaki ekran kilidini görüyor olacaklar.

Peki siz Netflix kullanıyor musunuz? Ekran kilidi uygulaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu özellikle başka hangi video platformlarına gelse güzel olur? Yorum kısmından görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir!

  • Eve Kapananlar İçin Birbirinden Eğlenceli 13 Netflix Dizisi!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Uzaktan Birlikte Film İzleyip, Sohbet Edeceğiniz Uygulama!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Netflix Hesabınızı Nasıl Silebilirsiniz?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Burcu Aydın

Burcu Aydın

Dijital ve teknoloji ile ilgilenen herkesi Moblobi.com'a bekliyoruz... Moblobi: https://moblobi.com/author/burcu-aydin/


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı