Koronavirüs E-Ticaret Alanında İlginç Değişikler Yarattı!

Koronavirüs salgınının etkisi ile, e-ticaret alanında bazı değişiklikler meydana geldi.

Koronavirüs ile ilgili tüm dünyada mücadele tüm hızıyla sürerken, bir çok iş sektörü de online alana kaymaya başladı. Yoğunlukla işlerin online dünyaya kaydığı en önemli sektörlerden biri de ticaret alanı oldu. Dolayısıyla Koronavirüs salgınının etkisi ile tüm insanların eve kapandığı ve işlerin evden yapılmaya başlandığı bu dönemde, e-ticaret alanında olumlu ve ilginç yönde bazı değişiklikler meydana geldi.

Bugün Koronavirüs salgını sebebiyle evinden yaşamaya devam eden herkes çoğu ihtiyacını internet üzerinden, masaüstü bilgisayarlarından ya da cep telefonlarından sağlamaya başladı. Yapılan araştırmalarda bu dönemde e-ticaret firmalarının yaptıkları pazarlama faaliyetlerinde ne gibi sonuçlar aldıkları ölçüldü. Bu ölçümler sonucunda firmaların yaptıkları bazı pazarlama faaliyetlerinin geri dönüşlerinin iyileştiği tespit edildi.

Koronavirüs salgını E-ticaret alanında hangi ilginç değişiklikleri yarattı?

Örnek vermek gerekirse, e-ticaret firmalarının bireysel olarak gönderdiği pazarlama maillerinin tıklanma oranlarında önemli değişiklikler meydana geldi. Maillerdeki tıklanma oranı; gıda sektöründe yüzde 85, sağlık sektöründe yüzde 78, spor sektöründe yüzde 60, tekstilde yüzde 65 ve elektronikte ise yüzde 50 artış gösterdi. Bu oranlar pazarlama faaliyetlerinde geçmişe göre daha verimli bir dönem yaşandığını kanıtlıyor.

Diğer taraftan ilginç bir şekilde gönderilen reklamlara tıklanma oranlarında da bazı artışlar yaşandı. Artışlara baktığımızda gıda sektöründe yüzde 70, sağlık sektöründe yüzde 80, spor sektöründe yüzde 40, tekstilde yüzde 50 ve elektronikte yüzde 30 oranında bir artış meydana geldiği görüldü. Bu verilere ek olarak dönüşüm oranlarında da bazı iyileşmeler olduğu tespit edildi.

Peki siz Koronavirüs salgını döneminde işlerinizi online olarak sürdürüyor musunuz? E-ticaret kanallarından alışveriş yapma sıklığınız arttı mı? Sizce bu dönemin e-ticaret alanına etkisi nasıl oldu? Yorum kısmından görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir!

  • Sesli Asistan Siri, Koronavirüs Olup Olmadığınızı Söylüyor!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • E-Ticaret Sitesi Açmak İsteyenler için İpuçları!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Apple, Evde Koronavirüs Testi Yapabilmenizi Sağlıyor!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Tuğba Tekyıldız

Tuğba Tekyıldız

Dijital ve teknoloji ile ilgilenen herkesi Moblobi.com'a bekliyoruz... Moblobi: https://moblobi.com/author/tugba-tekyildiz/ E-posta: onur.aydin@moblobi.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı