Koronavirüs Dolandırıcılarının Tuzak Kurduğu İnternet Siteleri!

Internet üzerinden koronavirüs dolandırıcılığı artıyor...

Koronavirüs sürecinde hemen hemen herkesin internet üzerinden daha fazla alışveriş yaptığı görülüyor. İnternet siteleri ve özellikle sosyal medyada daha fazla zaman geçirmeye başladığımız bu günlerde dolandırıcılar da tüketicilerin bu alışkanlığını fark etmiş durumda.

Örnek vermek gerekirse İngiltere Ulusal Siber Güvenlik merkezince yapılan bir açıklamaya göre sadece geçen ay ülke genelinde 471 adet koronavirüs ile ilgili sahte ürünler satan site tespit edildi. İngiltere hükümeti bu sahte web siteleri için bilgilendirme amaçlı bir toplu e-posta hizmeti oluşturdu. İngiltere atmış olduğu bu e-postalar ile internetteki kişileri sahte sosyal medya hesapları ve sahte ürünler satan internet siteleri hakkında bilgilendiriyor.

Koronavirüs dolandırıcıları hangi internet siteleri üzerinden size ulaşabilir?

Dolandırıcılar tarafından uluslararası düzeyde ürün satmak için en fazla kullanılan platformların eBay ve Amazon olduğu belirtildi. Ancak ülkelerin sahte ürünler satan kişiler ile ilgili gerekli önlemleri alması sonrası dolandırıcılar şu an itibariyle en fazla Linkedin kullanıyorlar.

Koronavirüs süreci boyunca iletişim kurduğumuz sosyal medya hesaplarının ve girdiğimiz internet sitelerinin doğruluğunu ve gerçekliğini mutlaka sorgulamalıyız. Alışveriş yapmak için gelen e-postalara veya sosyal medyada karşımıza çıkan fırsat reklamlarına çok güvenmemeliyiz. Bilmediğiniz linklere kesinlikle tıklamayın. Hatta salgın için yardım amaçlı paylaşılan ve resmi kurumlarca doğrulanmamış hesaplara kesinlikle para göndermemeliyiz. Bu süreç boyunca internette çok bilinen sitelerde bile alışveriş yapmanız için kurulmuş tuzaklar olduğunu unutmayın. Bilinen sitelerdeki sahte ürünler tuzağına düşmemek için çok dikkatli davranın.

Peki siz koronavirüs sürecinde herhangi bir dolandırıcılık işlemine maruz kaldınız ya da böyle bir duruma şahit oldunuz mu? Yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir!

  • Sosyal Medya Hesabınız Çalınırsa Ne Yapmalısınız?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Ücretsiz ve Güvenilir Antivirüs Programları Hangileri?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • İnternette Tehdit, Şantaj Ve Hakaretle Karşılaşanlar Ne Yapmalı?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

 

Etiketler
Burcu Aydın

Burcu Aydın

Dijital ve teknoloji ile ilgilenen herkesi Moblobi.com'a bekliyoruz... Moblobi: https://moblobi.com/author/burcu-aydin/


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı