Google Koronavirüs Taşıma İhtimali Olan Kişileri Tespit Edecek!

Google Opinion Rewards adı verilen uygulamayla Koronavirüs'ün ön tespitinde yardımcı olacak.

Küresel salgın dolayısıyla teknoloji devi markalar da salgınla mücadele çalışmaları yürütüyorlar. Google’da salgın ile mücadelede aktif rol oynayan markalar arasında…. Google Opinion Rewards adı verilen uygulamayla Koronavirüs’ün ön tespitinde yardımcı olmaya çalışıyor.

Koronavirüs ile mücadele amacıyla Google tarafından geliştirilen uygulamalardan biri de Opinion Rewardsççç Bilmeyenler için kısaca tanıtmak gerekirse Google Opinion Rewards adı verilen uygulama sayesinde çok sayıda anket düzenlenebiliyor, sorular sorulabiliyor. Açılan bu anketlere cevap veren kişiler de Google Play de kullanabilecekleri paraya benzer krediler kazanıyorlar. Yani kısaca bu uygulama üzerinde ne kadar fazla anket doldurursanız bunun karşılığında paraya benzer krediniz de artıyor. Bunları daha sonra Google Play üzerinde yaptığınız satın alma işlemlerinde para yerine kullanabiliyorsunuz.

Google Opinion Rewards Koronavirüs taşıyabilecek kişileri nasıl tespit edecek?

Google Opinion Rewards adı verilen uygulama Koronavirüs potansiyeli olan kişilerin tespitinde kullanılıyor olacak. Üstelik oldukça değişik bir yöntemle olacağı da söylenebilir. Bunun için Google, Carnegie Mellon Üniversitesi adına şöyle bir soru sordu: “Ailenizde çok yüksek ateşe sahip ve öksürüğü bitmeyen biri var mı?” Google’dan yapılan açıklamada, bu sorunun Koronavirüs‘ün ön tespiti açısından sorulduğu belirtildi.

Bilindiği gibi Koronavirüs‘ün yayılımında bulaşım çok önemli. Dolayısıyla virüs taşıyan kişilerin başka kişilere bulaştırmaması için önlem alınması gerekiyor. Bunun için en önemli şey ise bu virüs taşıyan kişilerin tespit edilmesi. İşte Google‘ın sorduğu bu soru da tam bunu hedefliyor.

Bugün hala Koronavirüs’ün ilacı bulunmadığı için; virüsün yayılma hızını yavaşlatmak ve orta uzun vadede tamamen ortadan kaldırmak için şimdilik tek çözüm olarak virüsün yayılmasını yavaşlatmak bulunuyor. Bunun için virüs taşıyan kişilerin izole edilmesi gerekiyor. Google Opinion Rewards uygulamasından sorulan soruya verilen cevaplardan da aslında bu ön tespitin bir adımı yapılmış oluyor.

Teknoloji dünyasında yapay zeka ile sağlık alanında bazı hastalıkların ön teşhisinin yapılabilmesine yönelik birçok araştırma yer alıyor. Birçok hastalık vücutta göstermiş olduğu belirtilerle aslında teşhisine olanak sağlıyor. Yapay zeka da vücuttaki belirtileri analiz ederek potansiyel hastalığınızı teşhis etmeye çalışıyor. İlerleyen dönemde yapay zeka ve gelişen teknolojinin Koronavirüs gibi salgınlar ve diğer hastalıkların tedavi ve teşhisinde daha fazla kullanılması bekleniyor.

Peki siz Google‘ın Koronavirüs ön tespiti amacı taşıyan bu çalışması hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Koronavirüs teşhisinde teknoloji ve internet başka nasıl kullanılabilir? Yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir!

  • Eve Kapananlar İçin Birbirinden Eğlenceli 13 Netflix Dizisi!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Google’ın Koronavirüs Testi Yapan İnternet Sitesi!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • “Vahşi Hayvanları Eve Getiren Google 3D Hayvanlar Nasıl Kullanılır?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Burcu Aydın

Burcu Aydın

Dijital ve teknoloji ile ilgilenen herkesi Moblobi.com'a bekliyoruz... Moblobi: https://moblobi.com/author/burcu-aydin/


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı