Google COVID 19 Test Bilgilerini Gösteriyor!

Google, salgın sürecinde COVID-19 testi ile ilgili bilgilere ulaştırmayı kolaylaştırmaya çalışıyor; haberimizde...

Google, salgın sürecinde yaptığı farklı çalışmalarla teşhis ve tedavi adımlarında destek olmaya çalışıyor. Şimdi de COVID 19 test bilgilerine ulaştırmayı kolaylaştırmaya çalışıyor. Bunun için de ABD’de 43 eyalette COVID-19 ile ilgili terimleri tarayıp; 2.000’den fazla COVID 19 test merkezi için bilgileri gösteriyor.

Google’da COVID 19 test için hangi bilgiler yer alacak?

Google’da başka değişiklikler de var. COVID-19 ile ilgili bir şey ararken artık Google’ın COVID-19 SOS uyarısıyla gösterilen bilgilerin bir parçası olarak yeni bir “Test” sekmesi göreceksiniz . Bu Test sekmesine tıkladığınızda, arama sonuçlarınızın üstünde COVID-19 testi ile ilgili bir dizi kaynak yer alıyor. Bunlar baktığımızda hastaneye bir bağlantı, test edilmesi gerektiğini düşünüyorsanız bir sağlık uzmanıyla görüşme önerisi, test sonuçlarına bağlantı yer alıyor.

Google, salgın döneminde birçok çalışma yaparak; bu sürece destek olmaya aslında çoktan başlamıştı. 21 Mart’ta pandemi hakkında bilgi ve kaynaklar içeren bir COVID-19 web sitesi yayına almıştı. Google’ın kardeş şirketi Verily ayrıca, online bir taramadan sonra önemli olması halinde Kaliforniya, New Jersey, New York ve Pennsylvania’nın bazı bölgelerindeki kişilere ücretsiz COVID-19 testleri de sunuyor.

Google, COVID-19 test bilgilerinine ulaşmayı kolaylaştıran tek şirket değil. Geçtiğimiz hafta sonu Apple, COVID 19 testi sunan sağlık hizmeti sağlayıcıları ve laboratuvarlarının bilgilerininin Apple Haritalarda arama sonuçlarında görünebilmelerini sağlamıştı.

Peki siz Covid-19 testi yaptırmış mıydınız? Salgın sürecinde Google’ın yaptığı çalışmalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • İptal Edilen Etkinlikleri Öğrenebileceğiniz İnternet Sitesi!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Yapay Zeka Dünya’ya Yaklaşan 11 Göktaşı Tespit Etti!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Koronavirüs’ten Hangi Maske, Ne Kadar Koruyor?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Tuğba Tekyıldız

Tuğba Tekyıldız

Dijital ve teknoloji ile ilgilenen herkesi Moblobi.com'a bekliyoruz... Moblobi: https://moblobi.com/author/tugba-tekyildiz/ E-posta: onur.aydin@moblobi.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı