Facebook ve Instagram’da Yeni Müzik Paylaşma Özellikleri!

Facebook ve instagramdan müzik paylaşma biçiminde hangi yenilikler geliyor? Haberimizde...

Facebook ve instagramdan müzik paylaşma ve hatta özellikle de Facebook ve instagram hikayede müzik paylaşma; birçok kullanıcının yaptığı paylaşımlarda en fazla ilgi gösterdiği özellikler arasında yer alıyor. Facebook yaptığı açıklama ile insanların birbirleri arasında müzik paylaşımı biçimlerini daha kolay şekilde yapabileceği birçok yeni özelliğini duyurdu. Bunlar arasında Facebook ve instagram hikayede müzik paylaşma şeklini daha kolay hale getirecek bazı yenilikler de mevcut. Örneğin Facebook ve Instagram’da artık kişisel videolarda müzik de paylaşılabilecek. Peki Facebook ve instagramdan müzik paylaşma biçiminde hangi yenilikler geliyor? İşte detaylar…

Facebook ve instagramdan müzik paylaşma için hangi yeni özellikler geliyor?

Bilindiği gibi koronavirüs sürecinde birçok sanatçı evden canlı yayınlarla konser verdi. Yapılan bu konserlere oldukça fazla ilgi oldu. Facebook da yapılan bu konserlere olan ilgiyi görmüş olacak ki kendisi de platformunda daha fazla müzik paylaşımı yapılabilecek bazı özellikler ekledi. Bu yeni özelliklerle birlikte artık Instagram ve Facebook hikayelerinde paylaşım yaparken, ünlü sanatçıların müzikleri de paylaşılabilecek.

Mevcut sanatçıların müziklerine ek olarak çıkartmalar ve şarkı sözlerinin de bulunduğu çeşitli eklemeler de yapılabilecek. Kullanıcılar, Facebook profillerinde sevdikleri bir şarkıyı bulundurabilecekler.

Facebook özellikle Türkiye’de müzik sektöründeki birçok şirket ve distribütör ile ticari anlaşmalar yaptı. Bu anlaşmalar sayesinde müzikler üzerinden kişiler birbiriyle iletişim kurabilecekler ve duygularını daha iyi ifade edebilecekler.

Bu yeni özelliklerle birlikte paylaşım yapmak isteyenler, toplam 40 milyona yaklaşan şarkı havuzundan istedikleri şarkıyı seçip paylaştıkları video ve fotoğraflara bu sevdikleri şarkıyı ekleyebilecekler. Eğer şarkı sözleri ve seçtikleri şarkı da yüklenmiş ise bu şarkı sözleri paylaştıkları resmin altında görünecek. Paylaşanlar, bu yazıların yazı karakterlerini değiştirebilecekleri gibi çıkartmalar da yapıştırabilecekler.

Bir diğer yenilikçi uygulamada ise kişiler arkadaşlarının sordukları sorulara, sevdikleri bir şarkı ile cevap verebilecekler ve bunu paylaşabilecekler. Facebook, platformuna eklediği bu yeni uygulamalarla birlikte herkesin müzik üzerinden daha fazla ve daha iyi iletişim kurmasını amaçlıyor.

Peki siz Facebook veya instagramdan müzik paylaşma özelliğini kullanıyor musunuz? Facebook ve instagram hikayede müzik paylaşma biçiminde yapılan bu yenilikler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • İşinize Yarayacak 17 Faydalı Youtube Özelliği!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • En Çok Dinlenen 5 Popüler Spotify Podcast!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Sevdiğiniz Müzikleri Sosyal Medyada Nasıl Paylaşırsınız?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Tuğba Tekyıldız

Tuğba Tekyıldız

Dijital ve teknoloji ile ilgilenen herkesi Moblobi.com'a bekliyoruz... Moblobi: https://moblobi.com/author/tugba-tekyildiz/ E-posta: onur.aydin@moblobi.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı