Facebook Koronavirüs Destek Bölümü Oluşturuyor!

Facebook Koronavirüs sürecine destek amaçlı bir kampanya oluşturdu. 

Tüm dünya ve ülkemiz Koronavirüs (COVID-19) ile mücadele ediyor. Bu mücadele sırasında pek çok bilgiye de ihtiyaç duyuyoruz. En büyük bilgi kaynağımız ise kuşkusuz ki internet ve sosyal medya. Bu platformlarda da salgınla ilgili doğru bilgilere ulaşabilmek için pek çok çalışma yapılıyor. Bunlardan biri de FacebookFacebook Koronavirüs sürecine destek amaçlı bir kampanya oluşturdu.

Facebook başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere bir çok yerel ve uluslararası sağlık örgütünün COVID-19 ile ilgili paylaştığı verileri herkese sunacağı bir bölümü hayata geçirdi. Böylece uzman kuruluşların bilgilerini takipçileriyle paylaşarak COVID-19 konusunda herkesin daha fazla bilinçlenmesini amaçlıyor.

Facebook Koronavirüs Bilgi Merkezi’nde neler olacak?

Facebook Koronavirüs sürecinde; bu bilgileri takipçilerin haber kaynaklarının en üstünde yer alan ve adı “Corona Bilgi Merkezi” olan bir bölüm ile gösterecek. Bu bölümde, Sağlık Bakanlığı’na ek olarak, Dünya Sağlık Örgütü gibi uluslararası sağlık kuruluşları tarafından paylaşılmış olan en güncel video, makale, paylaşımlar bulunacak. Sözkonusu bölümde yer alan bilgiler anlık olarak güncellenecek. Paylaşılan istatistiklerle hem küresel hem de ülkeler bazında en son bilgiler çok hızlı bir şekilde takipçilere ulaşacak.

Facebook, yakın zamanda bu mücadelede farklı çalışmalarla da yer almıştı. Örneğin “Koronavirüs‘ün yayılmasını önlemeye yardımcı ol” ismiyle açtığı bölümde takipçilerini uyararak ülkemizde Sağlık Bakanlığı‘nın internet sitesine yönlendirme yapıyordu. Bunun dışında Facebook Koronavirüs ile ilgili yanlış bilgileri engellemek ve herkesin doğru veriye en hızlı biçimde ulaşabilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı’na sürekli teknik ve maddi destek de veriyor.

Peki siz Facebook kullanıyor musunuz? Koronavirüs bilgi merkezi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir!

  • Facebook’ta Canlı Yayın Nasıl Yapılır?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Facebook’da Kimin Sizi Engellediğini Nasıl Anlarsınız?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Facebook Yüz Tanıma Özelliğini Nasıl Kapatabilirsiniz?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Onur AYDIN

Onur AYDIN

Yeni Dünya insanlarına... Moblobi: https://moblobi.com/author/onur-aydin/ E-posta: onur.aydin@moblobi.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı