Evdeki Cihazlarınız Birbiriyle Konuşuyor!

LG’nin yapay zekası evinizdeki beyaz eşyalarınızın birbiriyle konuşmasını sağlıyor.

Hızla ilerleyen teknoloji, tüm markaları da bu yönde ürünler üretmeye zorluyor. Teknolojinin hepimizin hayatlarını değiştirmeye başladığı bugünlerde; çoğu kişinin hayatı artık daha fazla kolaylık üzerine kuruluyor. Tüketicilerin davranışlarını inceleyen LG firması gelişen teknolojiyle birlikte beklentileri karşılamayı istiyor. Bu sebeple de tüketicilerin bu yeni yaşam tarzlarına uygun ürünler üretmeye çalışıyor.

Yıllar geçtikçe bilinçlenen ve beklentileri farklılaşan tüketiciler, bir ürün almadan önce geçmişe göre çok daha fazla araştırma yapıyorlar. Bu sebeple markalar ürünlerine yeni özellikler ekleyerek tüketicilerin ilgisini çekmeye çalışıyorlar. Tüketicinin en çok ilgisini çeken teknolojilerden biri de yapay zeka

Yapay zeka evdeki cihazlarınızın nasıl birbiriyle konuşmasını sağlıyor?

Pek çok ürüne yapay zeka teknolojisi entergre edilmeye başlandı. LG’nin yapay zekanın entegre edildiği ürünleri ise sadece evde kullanılmıyor. Örneğin LG’nin kişilerin hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik sunduğu akıllı önerilerden bir tanesi de sesli komutla ilgili. Bu uygulama kişilerin sesleri tanınıyor ve sesle elinizdeki LG cihazları yönetebilmenizi sağlıyor.

LG’nin bu yapay zekası evinizde bulunan buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi tüm beyaz eşyalarınıza kablosuz şekilde bağlanıyor. Google asistan sistemini kullanarak da sesinizi tanıyor. Bu sayede tek komutla bütün beyaz eşyaları yönetebiliyorsunuz.

Bu akıllı yapı ile evinizdeki cihazları çalıştırmanın yanısıra; LG firmasından teknik destek de alabiliyorsunuz. Ayrıca farklı beyaz eşyaların birbiriyle iletişime geçmesini de sağlayabiliyorsunuz. Örneğin, buzdolabınız fırın ile iletişime geçebiliyor. Böylece buzdolabında yer alan ürünlere göre fırının ısısını ayarlamasını sağlayabiliyorsunuz.

Benzer şekilde akıllı saatiniz ile çamaşır makineniz irtibata geçebiliyor. Eve dönüş zamanınızı tespit ederek; yıkamanın bu sürede başlamasını ayarlayabiliyorsunuz. Yine başka bir örnek de; klimanız cep telefonunuzla iletişime geçerek, eve dönüş saatinizde klimayı çalıştırabilmenizi sağlıyor.

Sözkonusu akıllı yapı bazı LG çamaşır makinesi modellerinde farklı çamaşırların cinsleri ve ağırlıkları belirlenmesini de sağlıyor. Böylece cinsi ve ağırlığına göre, çamaşırlarınız için makine tarafından kullanılacak deterjan kendi kendine ayarlanabiliyor.

Peki siz evlerde kullanılan bu tip akıllı teknolojiler konusunda ne düşünüyorsunuz? Sizin evinizde kullandığınız akıllı teknolojiler hangileri? Yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir!

  • Yanınızda Taşıyabileceğiniz Dünyanın En Küçük Çamaşır Makinesi!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Yoksa Buzdolabınız Bilgi mi Sızdırıyor?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Öğrendikçe Daha İyisini Yapan Ekmek Makinesi!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Tuğba Tekyıldız

Tuğba Tekyıldız

Dijital ve teknoloji ile ilgilenen herkesi Moblobi.com'a bekliyoruz... Moblobi: https://moblobi.com/author/tugba-tekyildiz/ E-posta: onur.aydin@moblobi.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı