Elon Musk New York’a Solunum Cihazı Bağışlıyor!

Elon Musk solunum cihazı gerekliliğinin görüldüğü New York'a yüzlerce solunum cihazı bağışında bulundu. Haberimizde...

2019 yılının Aralık ayından beri mücadele ettiğimiz Corona Virüs ülkelerin sağlık sistemini olumsuz şekilde etkilemeye devam ediyor. Özellikle vaka sayısının fazla olduğu ülkeler ve şehirler için uluslararası yardımlar gerekiyor. Elon Musk da solunum cihazı gerekliliğinin görüldüğü New York’a yüzlerce solunum cihazı bağışında bulundu. İşte konuyla ilgili detaylar…

Elon Musk solunum cihazı bağışlamaya neden karar verdi?

Corona Virüs ailesinden olan Yeni Corona Virüs Hastalığı (Covid- 19) ilk olarak 2019 yılının Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde görülmüştü. Çok kısa bir süre içerisinde diğer ülkelerde de virüs vakalarıyla karşılaşılmasıyla küresel bir kriz başlamış oldu. Ülkeleri zor duruma sokan bu virüsle mücadele etmek için çeşitli önlemler alınıyor. Eğitime ara verilmesi, sokağa çıkma kısıtlamaları, evden çalışma ve daha birçok önlem ülkeler tarafından alındı.

Hızlı yayılan bu virüsle mücadelede sağlık sistemi de oldukça önemli bir konumda bulunuyor. Sağlık sisteminin iyi olması, yoğun bakım kapasitelerinin fazla olması, solunum cihazı sayısının yeterli olması oldukça önem taşıyor. Virüsün doğrudan akciğerlere etki etmesi virüs tedavisinde solunum cihazının önemli olduğunu gösteriyor. Solunum cihazı kıtlığı yaşayan ülkelerden olan ABD’de özellikle New York eyaleti için salgınla mücadelede binlerce solunum cihazı gerekiyor.

New York valisi açıklama yaptı!

Geçtiğimiz haftalarda New York valisi Andrew Cuomo tarafından salgınla mücadelede 30 bin solunum cihazına ihtiyaç duyulduğuna dair açıklama yapıldı. Yapılan açıklamanın ardından Tesla’nın kurucusu Elon Musk tarafından binlerce solunum cihazı bağışı yapıldı. Elon Musk; ResMed, Philips ve Medtronic adlı isimli üç farklı imalatçıdan 1.255 solunum cihazı satın aldı ve alınan cihazların hepsinin New York’taki hastanelere teslim edileceğini söyledi.

Salgınla mücadele süresinde Elon Musk’ın kurucusu olduğu Tesla şirketinin New York ve California’daki fabrikalarında üretim durduruldu. Elon Musk ayrıca Tesla’nın Buffalo’da yer alan ve aslında güneş pili üretimi yapan fabrikasında solunum cihazları üretimini başlatacığını da duyurmuştu. Salgınla mücadelede yardımların önem taşıdığı bugünlerde Elon Musk’ın solunum cihazı bağışı binlerce hastanın tedavisi için oldukça önemli olacak.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • Solunum Cihazı Koronavirüs Tedavisinde Ne İşe Yarıyor?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Evden Çalışanların İşini Kolaylaştıracak Teknolojik Cihazlar!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Sesinizden Koronavirüs Olup Olmadığınız Anlaşılacak!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Pelda Nasıroğlu

Pelda Nasıroğlu

Ben Pelda. İstanbul Üniversitesi İktisat bölümü 3.sınıf öğrencisiyim. Moblobi'de metin yazarlığı yapıyorum. Teknoloji ve dijital odaklı yazılarıma Moblobi.com'daki köşemden ulaşabilirsiniz. Moblobi: https://moblobi.com/author/pelda-nasiroglu/ E-posta: peldanasiroglu@hotmail.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı