Çin Malı Elektronik Eşyalarda Koronavirüs Tehlikesi Var Mı?

Çin malı elektronik eşyalar Koronavirüs yayıyor mu? Tehlike var mı? Haberimizde...

Koronavirüs dünyaya 2019 yılının sonlarında Çin’in Wuhan kentinden yayılmıştı. Sonrasında ise bütün dünyada büyük bir küresel salgın haline gelmişti. Bu dönemden sonra insanların algısında Çin’den gelen, Çin’de üretilen yani Çin malı olan tüm ürünlere karşı bir önyargı oluşmaya başladı. İnsanlar bu ürünlerin Koronavirüs taşıyıp taşımadığından endişe duymaya başladılar. Peki gerçekten Çin malı elektronik eşyada bu risk var mı? İşte detaylar…

Çin’de üretilen ve Çin malı diye tabir ettiğimiz elektronik eşyalarda Koronavirüs olabileceği şüphesi herkesin kafasını meşgul ediyor. Bildiğiniz üzere, dünyadaki elektronik eşyaların çok büyük bir bölümü Çin’de üretiliyor. Çin’de üretilen bu elektronik eşyaların Dünya’nın diğer ülkelerine Koronavirüs taşıyıp taşımadığı ise halen daha önemli bir şüphe ve tedirginlik yaratıyor.

Çin malı elektronik eşyalar Koronavirüs bulaştırıyor olabilir mi?

Yapılan araştırmalar ise bu korkuların fazla olmaması gerektiği yönünde olsa da bazı veriler halen kafa karıştırıyor. Bilim adamları oda sıcaklığında Koronavirüs ile ilgili testler yaptılar. Bu testler sonucunda ise virüsün; metal, cam, plastik gibi yüzeylerde 2 saatten 9 saate kadar yaşayabildiğini kanıtladılar. Hatta bazı yüzeylerde virüs, 3-4 gün bile yaşayabiliyor.

Ancak nesneler üzerinde hayatını sürdüren bu virüs; süre ne kadar uzarsa etkisini de o kadar azaltıyor. Şöyle açıklamakta fayda var. Örneğin ilk anda bir nesne üzerine bulaşan virüs miktarı ile; aynı yüzeyde birkaç gün geçtlkten sonraki virüs miktarı arasında çok büyük farklar oluyor. Hatta 2-3 gün geçmiş nesneler üzerindeki virüs miktarı insanı çok ağır hasta edebilecek miktarda olmayabiliyor.

Çin’de üretilen elektronik eşyaların ise dünyanın her yerine 2-3 günden başlayıp 3-4 haftaya kadar süren taşıma süreleri mevcut. Bu süreler düşünüldüğünde, sözkonusu elektronik eşyalar üzerindeki olası virüslerin alıya ulaşana kadar azalacağı tahmin ediliyor.

Tüm bu bilgilere rağmen, temkinli olmakta elbette fayda var. Çin malı ürünler dahil; dünyanın herhangi bir yerinden hatta kendi mahallenizden dahi aldığınız tüm ürünleri; alkol içeren bir dezenfektan ile silmekte büyük fayda var.

Peki siz Çin malı ürünlerin ülkeler arasında Koronavirüs taşımış olabileceğine inanıyor musunuz? Aldığınız ürünlerde virüsten korunmak için nasıl önlemler alıyorsunuz? Görüşlerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir!

  • Yapay Zeka’da Lider Kim? İşte Çin’in Çılgın Projeleri!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Corona Virüs Salgınına 5G Teknolojisi Mi Sebep Oldu?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • 2050 Yılında Başımıza Gelecekler!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Onur AYDIN

Onur AYDIN

Yeni Dünya insanlarına... Moblobi: https://moblobi.com/author/onur-aydin/ E-posta: onur.aydin@moblobi.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı