Google ve Facebook Kullandıkları İçerikler için Para Ödeyecek!

Avusturalya hükümeti Google ve Facebook'u kullandıkları içerikler ile alakalı para ödemek için zorluyor. 

Avusturalya hükümeti Google ve Facebook’u kullandıkları içerikler ile alakalı para ödemek için zorluyor. Peki neden para ödemeleri gerekiyor? Google ve Facebook bu durum karşısında hangi tavrı sergiliyor? İşte detaylar…

Avusturalya Hükümeti iki dünya devi Google ve Facebook üzerindeki baskısını giderek arttırıyor. Ülkenin rekabet kurumu tarafından bu iki devin sektördeki diğer şirketlerin içeriklerini kullandıkları tespit edilmişti. Buna karşın herhangi bir ödeme yapmadıklarını anlayan yöneticiler, bu iki şirketin para ödemesi ile ilgili bildirimde bulundu. Hatta ülke konu ile ilgili yönetmelik çıkararak bu işi kanuna da bağlamak istiyor. Bu konuyla alakalı kanuni düzenlemelerin 2020 yaz sonuna kadar sonuçlanması bekleniyor.

Avusturalya Hükümeti’nin iddiaları karşısında Google ve Facebook’un tutumu ne oldu?

Google ve Facebook ise Avusturalya Hükümeti’nin kendilerine yönelttiği bu iddialar karşısında şu an sessizliğini koruyor. Her iki şirketten de herhangi bir açıklama gelmiş değil. Ancak daha önceki bazı açıklamalar şirketlerin konu ile ilgili tavırları konusunda ipuçları veriyor. Çünkü bu iki şirketin daha önceki açıklamalarında; diğer platformdan haberlerin yayınlarken sadece haber linklerini paylaştıklarını ve bununla ilgili de ödeme yapmak istemediklerini belirtmişlerdi.

Buna benzer bir durum yakın zamanda Fransa’da yaşanmıştı. Google, devlet tarafından kendisine yönelik daha fazla para ödeme talebi ile karşılaşmıştı. Bu durum karşısında da fazla para ödememek için kendi haberler bölümünde bulunan bazı bölümleri çıkarmıştı. Bu nedenle bu iki dünya devinin Avusturalya’da da para ödememek için farklı çözümler yaratabileceği tahmin ediliyor.

Peki siz Fransa ve Avusturalya‘da yaşanan bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Google ve Facebook diğer şirketlerin içeriklerini gerçekten kullanıyor olabilir mi? Yorum kısmından görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • Hayatınızı Kolaylaştıracak 8 Google Hizmeti!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Bitcoin, İsviçre’den Daha Çok Enerji Tüketiyor!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Facebook Yüz Tanıma Özelliğini Nasıl Kapatabilirsiniz?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Onur AYDIN

Onur AYDIN

Yeni Dünya insanlarına... Moblobi: https://moblobi.com/author/onur-aydin/ E-posta: onur.aydin@moblobi.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı