Arkadaşlık Uygulamaları Ne Kadar Güvenli?

Arkadaşlık uygulamaları yoluyla kazanılan ilişkilerin ne kadar güvenli olduğu ile ilgili bir araştırma yayınladı.

Bugün dünyada tüm uygulamalar içerisinde en fazla indirilen kategorilerin başında arkadaşlık uygulamaları geliyor. Ülkemizde de bir çok örneği görülen ingilizce ismi dating olan arkadaşlık uygulamalarının popülaritesi gitgide artırıyor.

Sadece internet dünyasında birbirleri hakkında çok fazla detay bilmeden tanışan çiftler; uzun vadede bir çok sorun yaşayabiliyorlar. Amerika Birleşik Devletleri‘nde arkadaşlık uygulamaları yoluyla kazanılan ilişkilerin ne kadar güvenli olduğu ile ilgili bir araştırma yayınladı. Bu ilişkilerin güven seviyelerini ölçerken özellikle 2017 yılı FBI cinayet raporlarından da yararlanıldı.

Arkadaşlık uygulamaları güvenli mi?

Ülkemizde özellikle kadın cinayetlerinin giderek arttığı bugünlerde böyle bir araştırmanın Türkiye için de faydalı olabileceğini düşünüyoruz. Amerika Birleşik Devletleri‘nde yapılan bu araştırma en güvenli ve en güvensiz eyaletleri gözler önüne seriyor. Dating uygulamaları aracılığıyla gerçekleşen arkadaşlık illişkilerinin güven seviyesini otaya koyuyor. Bunu yaparken de 2017 yılındaki FBI cinayet raporlarından yararlandığını birkez daha hatırlatalım.

Rapora göre; Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en güvenli üç eyaletin Vermont, West Virginia, New Hampshire olduğu görülüyor. En güvensiz eyaletler ise Alaska, Louisinia ve Mississippi olarak sıralanıyor. Araştırmada toplam 10’ar adet en güvenli ve en güvensiz eyalet yer alıyor.

Başlangıçta basit bir heyecan gibi başlayan bu arkadaşlık ilişkilerinin uzun vadede daha kötü noktalara gidebileceğini bu arkadaşlık uygulamalarını kullanan herkesin gözününde bulundurması gerek.

Peki siz dating yani arkadaşlık uygulamaları kullanıyor musunuz? Etrafınızda bu uygulamaları kullananlar var mı? Sizce ne gibi riskler içeriyor? Yorum kısmından görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir!

  • Facebook’un Arkadaşlık Uygulaması: Facebook Dating!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Amerika’ya Gideceklerin Sosyal Medya Hesabı İnceleniyor!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Arkadaşlık Uygulamasının Yeni Versiyonu: Tinder Lite!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Onur AYDIN

Onur AYDIN

Yeni Dünya insanlarına... Moblobi: https://moblobi.com/author/onur-aydin/ E-posta: onur.aydin@moblobi.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı