Apple, Evde Koronavirüs Testi Yapabilmenizi Sağlıyor!

Apple, evde Koronavirüs testi yapabileceğiniz bir internet sayfası yayınladı...

2019 yılının Aralık ayında Çin’in Wuhan eyaletinde ortaya çıkmış olan yeni tip Koronavirüs, bir anda tüm hızıyla dünyayı esir almış durumda. Yayılmaya hızla devam eden bu virüs, kısa süre önce ülkemizi de etkisi altına aldı. Ülkemizdeki vaka sayısı artışlarını göz önünde bulundurarak gerekli tedbirleri almaya devam ediyor ve virüsle mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadeleye destek veren markalar arasında Apple da var. Apple koronavirüs ile ilgili mücadele için ön test yapmanızı sağlayan bir site yayınladı.

Koronavirüs‘ün çıktığı ilk zamanlarda ABD’li firma, Çin’deki fabrikalarını kapatmak zorunda kalmıştı. Apple, şimdi de kendi sitesi üzerinden bir sayfa yayınlayarak kullanıcıların Koronavirüs testi yapmasına olanak sağladı. Peki Apple koronavirüs testi yapmanızı sağladığı bu sayfa nedir, ne işe yarıyor? İşte detaylar…

Apple koronavirüs testi yapmanızı sağlayan sayfada neler soruyor?

Apple, yayınladığı bu sayfada insanlara Koronavirüs hakkında sorular sorup verdikleri cevaplara göre tehlikede olup olmadıklarını belirlemeye yardımcı oluyor. İşte Apple koronavirüs testinde sorduğu sorulardan bazıları:

  • Kaç yaşındasınız?
  • Son 2 hafta içinde Koronavirüs teşhisi konulan biriyle temasta bulundunuz mu?
  • Son 2 hafta içinde Koronavirüs‘ünün yaygın olduğu bir bölgede bulundunuz mu?
  • Son 2 hafta içinde yurtdışına seyahat ettiniz mi?
  • Astım, hamilelik veya obezite gibi durumlardan birine sahip misiniz?
  • Bir bakım tesisinde çalışıyor veya yaşıyor musunuz?
  • Sürekli olarak baş ağrısı, baş dönmesi, göğüs ağrısı ve basıncı, nefes almakta aşırı zorluluk, uyanma zorluğu, konuşma bozukluğu semptomlarından bir veya birkaç tanesine sahip misiniz? ( Eğer semptomlardan en az bir tanesine bile sahipseniz, size en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz.)

Verdiğiniz yanıtlara göre Apple, yapmanız gerekenleri ve almanız gereken önlemleri listeliyor. Alınması gereken önlemler arasında sağlıklı beslenmek, kendinizi izole etmek, temastan kaçınmak, dinlenmek veya sağlık kuruluşuna başvurmak gibi maddeler yer alıyor.

Apple’ın yayınlamış olduğu bu sayfanın size yüzde yüz kesin bir bilgi vermeyeceğini belirtelim. Sadece bilinçli olmanız adına ve tedbirlere sıkı sıkıya bağlanmak adına böyle bir test yapılıyor. En azından testin sonucuna göre kendinize göre gerekli önlemleri alabilirsiniz.

Peki siz Apple’ın Koronavirüs konusunda yayınladığı sayfa konusunda ne düşünüyorsunuz? Benzer başka hangi markaların sayfa ve uygulamalarını kullanıyorsunuz? Yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir!

  • Koronavirüs Vakalarını İzleyebileceğiniz Harita!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Sesli Asistan Siri, Koronavirüs Olup Olmadığınızı Söylüyor!” haberimizi okumak için burya tıklayın.
  • Facebook Koronavirüs Destek Bölümü Oluşturuyor!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Aygül Binali

Aygül Binali

Merhaba ben Aygül. İstanbul Üniversitesi’nde okuyorum. Yeni şeyler öğrenmeyi, öğrendikçe paylaşmayı seviyorum. Eğer siz de seviyorsanız bizi takipte kalın! https://moblobi.com/author/aygul-binali/


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı