Amazon N95 Maske Satışını Durdurdu!

Amazon, hastanelere öncelik vermek amacıyla, son tüketiciye N95 maske satışını durdurdu.

Covid 19 salgını dolayısıyla maske tüketimi arttı. Uzmanlar maskenin bulaşımı önlemede önemli bir rol üstlendiğini belirttiler. Bu sebeple de tüketiciler piyasadaki maskeleri stoklamaya başladılar. Bunun önüne geçmek için birçok önlem alındı. Ücretsiz maske dağıtımına başlandı; herkesin maskeye erişimi kolaylaştırıldı. Maskeler konusundaki önemli bir sorun da hangi maskenin kullanılması gerektiği konusunda yaşandı. Piyasadaki N95 maske, cerrahi maske ve nanoteknolojik siyah maske satışları kafaları karıştırdı.

Uzmanlar N95 maske kullanımı konusunda ciddi uyarılarda bulundu. Bu maskelerin sağlık personeli tarafından kullanılması gerektiğini belirtti. N 95 maske kullanımının sağlık sektörünü zorda bırakmayacak şekilde gerçekleşebilmesi adına; ülkeler ve kurumlar önlemler almaya da başlandı. Örneğin bazı ülkeler bu maskelerin satışını yasakladı. E-ticaret devi Amazon ise, hastanelere öncelik vermek amacıyla, son tüketiciye N95 maske satışını durdurdu.

Amazon neden N95 maske satışını durdurdu?

Covid 19 ile yapılan mücadelede çok farklı türde maske tipleri bulunuyor. Hepimizin evlerinde kumaş parçasından bile yapabileceği maskelere ek olarak daha yüksek bir koruma sağlayan ve daha ziyade tıbbi alanda kullanılan N 95 maske de bir alternatif olarak görünüyor. Ancak bu maskenin üretimi diğer kullan-at tarzı maskelere göre daha zor.

N95 maske üretiminin daha zorlu olması nedeni ile Amazon e-ticaret sitesi bu maskenin son tüketiciye yönelik satışını durdurdu. Özellikle yurtdışında bu maskeyi satın almak için satın al tuşuna basanlar maskenin satış sayfasına gittiklerinde sepete ekle düğmesinin yok olduğunu gördüler. Amazon firması yaptığı açıklamada buradaki asıl amaçlarının, bu maskenin hastanelerde daha fazla ihtiyaç duyan ağır hastalar için kullanılması olduğunu duyurdu.

Amazon yaptığı açıklamada hastanelerin ve devlet kurumlarının toptan N 95 maske alabilmek için doldurabileceği bir form da yayınladı. İlgili kurumlar bu formu doldurarak toptan olarak N95 maske elde edebiliyorlar.

Bir çok e-ticaret sitesinde yaşandığı gibi Amazon’da da diğer ürünlerin özellikle gıda ve temizlik malzemeleri olmak üzere teslimlerinde gecikmeler yaşanıyor. Firma, çalışanlarından 100.000 kişiye N95 maske dağıtacağını da bildirdi. Şirket aynı zamanda fabrikasında çalışanlarının ateş derecelerini de ölçüyor.

Peki siz Covid 19 salgınından korunmak için hangi maske türünü kullanıyorsunuz? N 95 maske tedariği konusunda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir!

  • Çin Malı Elektronik Eşyalarda Koronavirüs Tehlikesi Var Mı?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Corona Virüs Salgınına 5G Teknolojisi Mi Sebep Oldu?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Google’ın Koronavirüs Testi Yapan İnternet Sitesi!” haberimizi okumak için buaya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Tuğba Tekyıldız

Tuğba Tekyıldız

Dijital ve teknoloji ile ilgilenen herkesi Moblobi.com'a bekliyoruz... Moblobi: https://moblobi.com/author/tugba-tekyildiz/ E-posta: onur.aydin@moblobi.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı