Yeni Neslin Yeni Hastalığı: WhatsAppitis!

Bizim çoğumuzun hatırlamadığı fakat eski kuşakların rahatlıkla hatırlayabileceği bir örnek verelim:

90’lı yıllarda meşhur olan bir oyun olan ve çok fazla oynatılan Nintendo oyunu parmak ağrısı çekenlere de Nintendinitis hastalığı tanısı konulmuştu. Yani sizin de anlayacağınız üzere Nintendinit denilen hastalığın ilk tanımı 1990 yılında tanımlanmıştır. Başlangıç olarak çocuklarda görülmeye başlamış ve bu tür vakalar teknolojinin insanları içine almasıyla birlikte yetişkinlerde de görülmeye başlamış. Peki bu sorunun kesin çözümü nedir?

Kesin çözüm artık mesaj yazmayı acilen bırakmalısınız. İşin şaka kısmı bir yana bu durumun getirdiği sağlık sorunları ciddi boyutlara taşınabilir. Tamamen mesaj yazmayı bırakamayız ama bunu en az olacak şekilde yapabiliriz. Siz mesajlaşmanın getirdiği bu yeni nesil hastalık hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Başka Neler Var?

Bu yazı ilginizi çektiyse aşağıdaki haberlere de göz atabilirsiniz:

  • Whatsapp veri depolama problemi Google ile anlaşarak çözüme ulaştırıldı. Kullanıcıların alan açmak için bir şeyler silmesine artık gerek kalmayacak. “Whatsapp Tehlike mi Saçıyor?” haberimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.
  • Bir casus uygulaması olan pegasus telefon kullanıcıları için tehlike sinyalleri veriyor.Peki ya whatsapp’la ne gibi bir alakası var? “Whatsapp’ta Pegasus Alarmı!” haberimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.
  • Whatsapp veri depolama problemi Google ile anlaşarak çözüme ulaştırıldı. Kullanıcıların alan açmak için bir şeyler silmesine artık gerek kalmayacak. “Whatsapp Veri Depolama Alanı Problemine Çözüm!” haberimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.
  • Whatsapp’a gelen yeni güncellemeyle konuşmalar nasıl durdurulabiliyor? Kimler bu özellikten yararlanabiliyor? “Geveze Whatsapp Gruplarını Susturmak Artık Mümkün!” haberimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.
  • Duygu ve düşüncelerimizi karşı tarafa aktarmada bizlerin tercümanı olan ve iletişim kurabilmemizi sağlayan internet,sanıldığı kadar masum değil.Neden mi? “Sanal Bağımlılık Arttıkça, Şiddet de Artıyor!” haberimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.
  • Yapay zeka bilindiği üzere artık tıp alanlarında da insanların en büyük yardımcısı. Yapay zeka artık parkinson hastalığını teşhis edebilecek. Nasıl mı olur? “Yapay Zeka Parkinson Hastalığını Teşhis Edecek!” haberimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.
  • Çağımızın hastalığı depresyon da teknolojik sistemler sayesinde teşhis edilebilir hale geldi. Peki bu teşhis nasıl yapılıyor, cevabı haberimizde… “Teknoloji İle Depresyon ‘u Teşhis Etmek Mümkün Müdür?” haberimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.
  • Sosyal medyada birşeyleri kaçırmaktan korkuyorsanız, internete erişiminiz olmadığı zamanlarda endişe duyuyorsanız sizde de Fomo olabilirsiniz… “Yoksa Siz de Fomo Musunuz?” haberimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.
  • Yükseklik korkusu ile başlayan sanal gerçeklik yoluyla tedaviye yönelik çalışmalar; akıl hastalıkları, depresyon gibi pek çok alana da yayılacağa benziyor. “Yükseklik Korkusuna ve Depresyona Sanal Gerçeklik ile Tedavi!” haberimizi okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Zeynepcan Sarıçiçek’ın Dijital Dünyası köşesindeki tüm yazıları görmek için buraya tıklayın.

Zeynepcan Sarıçiçek’i daha yakından tanımak isterseniz Youtube kanalımızdaki videosunu izleyebilirsiniz 

Moblobi.com yazarlarından Zeynepcan’ı sosyal medyadan da takip edebilirsiniz.
Linkedin: @zeynep_can_saricicek

Önceki sayfa 1 2 3
Etiketler
Zeynepcan Sarıçiçek

Zeynepcan Sarıçiçek

Merhaba, benim adım Zeynep Nişantaşı Üniversitesi Yeni Medya bölümü 4.sınıf öğrencisiyim. Moblobi.com’da içerik ve metin yazarlığı yapıyorum. Beni takip etmek isterseniz hem Moblobi.com'da "ZEYNEP CAN'IN DİJİTAL DÜNYASI" köşemden hem de Instagram adresimden takip edebilirsiniz. Instagram: zeynepcansaricicek


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı