2028 Yılında İnternet Nasıl Olacak?

2028 yılına geldiğimiz zaman neden  internet dünyamız ikiye bölünecek?

Siz internetin yok olma aşamasına geldiği bir dünya hayal edebiliyor musunuz? Ben edemiyorum herhalde internet diye bir teknoloji bulunmasaydı insanlık bile olmazdı. Bunun temel sebebi, günümüzde insanların internet bağımlılığı konusunda nasıl bir yere geldiği göz önünde bulundurulunca ortaya bu sonuç çıkıyor. Yani diyebiliriz ki 2028 yılına geldiğimiz zaman bizim internet dünyamız ikiye bölünecek. Aslında bu durum çoktan gerçekleşmeye başladı; Çin’in Büyük projesi Firewall, halihazırda Çin vatandaşlarını Facebook ve Youtube gibi popüler internet sitelerinin bazılarına erişemez hale getirdi. Eski Google CEO’su bu konuyla ilgili yaptığı bazı açıklamalarda Rus ve Çinli liderler, yapay zekanın yalnızca ticaret alanındaki değil, askeri alandaki öneminin de farkına varmış durumdalar. Avrupa, Britanya ve ABD’deki büyük şirketlerin araştırmalara daha fazla katkı ve bütçe ayırmaları gerekiyor.

Peki siz internetin 2028 yılında gelebileceği bu nokta hakkında ne düşünüyorsunuz? Gerçekten internet dünyamız ikiye mi bölünecek? İnternet olmadan yaşabilir misiniz? Düşüncelerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz.


Zeynepcan’ın Dijital Dünyası köşesini Moblobi.com’da takipte kalın ?

Zeynepcan Sarıçiçek’ın Dijital Dünyası köşesindeki tüm yazıları görmek için buraya tıklayın.

Zeynepcan Sarıçiçek’i daha yakından tanımak isterseniz Youtube kanalımızdaki videosunu izleyebilirsiniz ?

Moblobi.com yazarlarından Zeynepcan’ı sosyal medyadan da takip edebilirsiniz.
Linkedin: @zeynep_can_saricicek

Önceki sayfa 1 2 3
Etiketler
Zeynepcan Sarıçiçek

Zeynepcan Sarıçiçek

Merhaba, benim adım Zeynep Nişantaşı Üniversitesi Yeni Medya bölümü 4.sınıf öğrencisiyim. Moblobi.com’da içerik ve metin yazarlığı yapıyorum. Beni takip etmek isterseniz hem Moblobi.com'da "ZEYNEP CAN'IN DİJİTAL DÜNYASI" köşemden hem de Instagram adresimden takip edebilirsiniz. Instagram: zeynepcansaricicek


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı