Koronavirüs Sürecinde Sağlık Sektöründe Dronelar Kullanılıyor!

Sağlık sektörü içerisindeki teslimat işlemlerinde dronelardan yararlanılmaya başlandı.

Artık Koronavirüs’ün bulunmadığı ülke ne yazık ki kalmadı. Tüm dünya bu virüs ile mücadele ederken en fazla etkilenen ülkeler arasında Amerika, İtalya, Almanya ve İspanya yer alıyor. Ülkeler virüs ile mücadelede kimi zaman benzer kimi zaman da oldukça farklı politikalar uyguluyor. Örneğin bazı ülkeler bu mücadelede yoğun olarak drone teknolojisinden yararlanmaya başladılar. Temas olmaması için birçok ürünü ve kargo teslimat işlemlerini dronelar aracılıyla teslim ediyorlar. Özellikle de sağlık sektörü içerisindeki teslimat işlemlerinde dronelardan yararlanılmaya başlandı.

Koronavirüs ile mücadelede sağlık sektörü drone teknolojisinden nasıl yararlanıyor?

Birçok ülke Koronavirüs’ün üstesinden gelebilmek için acil durum planlarını devreye soktu. İtalya, İspanya ve birçok ülke karantina ilan etti. Virüsün ilk olarak çıktığı ülke olan Çin’de kullanılmaya başlanan dronelar ise bu virüsün hızla yayıldığı günlerde mücadele konusunda birçok kişiye kolaylıklar sağlıyor. Bunların en iyi örnekleri sağlık sektörü alanında oluyor.

Örneğin İtalya’da bazı hastaneler tıbbi malzeme sevkiyatlarını dronelar ile yapmaya başladı. İlk olarak özel ambalajlar içerisinde saklanan kan örnekleri ve virüs ile ilgili testler için yapılan kargo teslimat işlemleri dronelar aracılığıyla teslim edilmeye başlandı. Daha önceki süreçlerde 35 dakika civarında olan teslimat süreleri; bu yeni uygulama ile 3 dakikaya kadar indirilmiş oldu. Diğer taraftan teslimat sırasında insan ile temas edilmemesi; virüs bulaşma riskini de en az da indiriyor.

Drone ile ürün teslimatı yapılan ülkelerden bir diğeri de Meksika. Yapılan araştırmalara göre insanlar bu ülkede yaklaşık yıl içerisinde 45 günlerini trafikte geçiriyor. Bu durumda acil sağlıkla ilgili teslim edilmesi gereken malzeme olduğunda sorunlar yaşanıyor. Örneğin doktorlar acil ameliyat ihtiyacı olan hastalara gereken acil malzemeleri dronelar sayesinde çok daha çabuk temin edebiliyor. Meksika’dan yapılan açıklamada bu yeni uygulamanın teslimat süresini yüzde 80’in üzerinde azalttığı açıklandı.

Dronelar ile kargo teslimat yapılan bir diğer ülke de Dominik Cumhuriyeti. Bu ülkede 10 km uzaklıkta olan iki hastane arasında 6 kg aralığında kan ve test kiti taşınması dronelar aracılıyla sağlanıyor.

Koronavirüs yakın gelecekte bütün dünyamızı ve çalışma şartlarını değiştirecek. Hatta değiştirmeye başladı bile. Yakın gelecekte sağlık alanı dışında da bir çok noktada drone teknolojisini daha sık görmek ise bu önemli değişkliklerden biri olacak.

Peki siz sağlık sektörü içerisinde drone teknolojisinin başka nasıl kullanılabileceğini düşünüyorsunuz? Sizce başka hangi alanlarda dronelardan yararlanılabilir? Yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • Drone Güvenlik Ekipleri Geliyor!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • COVID 19 ile Mücadelede Dronelar Kullanılıyor!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Güvenlik Sağlayacak Silahlı Drone: Songar!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Tuğba Tekyıldız

Tuğba Tekyıldız

Dijital ve teknoloji ile ilgilenen herkesi Moblobi.com'a bekliyoruz... Moblobi: https://moblobi.com/author/tugba-tekyildiz/ E-posta: onur.aydin@moblobi.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı