Karantina Sürecinde Elektronik Cihaz Satışları Arttı!

Evde kalınan sürenin artması elektronik cihaz satışlarını arttırdı. Peki en çok neler alındı? Haberimizde...

Koronavirüs salgını nedeniyle evde geçirilen sürenin artması ile birlikte bir çok ürüne ilave olarak elektronik ürün satışları da oldukça önemli oranlarda arttı. Peki salgın döneminde en çok hangi elektronik ürünlere ilgi gösterildi? İlginç sonuçlar haberimizde…

Salgın döneminde hangi elektronik ürün ilgi çekti?

Salgın sürecinde insanların evlerine kapanması internetten yapılan alışverişleri de arttırdı. Sadece gıda ve temel ihtiyaçlar dışında; evde kalınan bu sürede yeni farklı ihtiyaçlar da ortaya çıktı. Süreç boyunca alınan ürünlere bakıldığında elektronik ürün grubunun içerisinde özellikle ev ve sinema sistemleri ve masaüstü bilgisayarlar ile oyun konsollarının satışında artış olduğu görülüyor.

Ev ve sinema sistemlerindeki aylık bazdaki artış Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 90 seviyesinde gerçekleşti. Bu dönemde evden çalışan sayısı da önemli oranda artmıştı. Evden çalışan kişiler başta Zoom olmak üzere bir çok video konferans uygulamasını kullanarak çalışmalarını bunlar üzerinden yürütüyordu. Bu uygulamaları kullanan kişiler daha fazla kulaklığa ihtiyaç duymaya başladılar. Bu nedenle Mart ayı sonunda bir önceki aya göre kulaklık satışları yüzde 250 oranında arttı.

Elektronik ürün grubu içerisinde Mart ayında oldukça fazla artış yaşanan bir diğer elektronik cihaz ise Led TV alanında yaşandı. Mart ayında bir önceki aya göre Led TV satışlarında %70 artış yaşandı.

Söz konusu satışların çok büyük bir bölümü tahmin edilebileceği gibi e ticaret sitesi üzerinden online olarak yapıldı. Koronavirüsün seyrine göre evde kalınan sürelerdeki artış bu şekilde devam ederse, elektronik ürün ve buna ek olarak evde kullanılabilecek cihaz satışlarının çok yüksek seviyede olacağı tahmin ediliyor.

Peki siz koronavirüs karantinası sürecinde elektronik cihaz satın aldınız mı? İnternetten daha çok hangi ürünleri satın aldınız? Yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • İzleyebileceğiniz 6 İnternet Dizisi!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Oyunseverler için En İyi Oyun Klavyeleri!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • İptal Edilen Etkinlikleri Öğrenebileceğiniz İnternet Sitesi!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Onur AYDIN

Onur AYDIN

Yeni Dünya insanlarına... Moblobi: https://moblobi.com/author/onur-aydin/ E-posta: onur.aydin@moblobi.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı