Facebook Koronavirüs Karantinası Protestolarını Yasaklıyor!

Facebook, ABD'deki koronavirüs karantinası protestolarına yönelik gönderilere yer vermiyor. 

Koronavirüs salgını sebebiyle tüm dünya ülkeleri farklı karantina süreçleri uyguluyor. Ancak bazı kişiler bu karantinaları protesto ediyor. Sosyal medya devi Facebook; koronavirüs protestolarına ilişkin Facebook reklamları ve gönderileri yayınlamadan otomatik olarak sileceğini açıkladı. Peki bu uygulama nasıl olacak? Nereleri kapsayacak? İşte detaylar…

Hangi Facebook reklamları ve gönderilerinde Koronavirüs protestoları yayınlanmayacak?

Koronavirüs ile tüm dünya mücadele ederken, en önemli önlemin evde kalmak olduğu; başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere tüm sağlık kuruluşlarınca duyuruluyor. Sosyal mesafe ve evde kalmanın bu kadar önemli olduğu bu günlerde Amerika Birleşik Devletleri‘nde bazı gruplar devletin almış olduğu karantina önlemlerini protesto ediyor. Gruplar kendilerine oldukça fazla sayıda destekçi de bulmuş durumda.

Amerika Birleşik Devletleri’nde başta New Jersey, Nebraska, Kaliforniya olmak üzere hemen hemen bütün eyaletlerde bu tarz protestolar hızla artıyor. Facebook ise bu protestoların çoğalmasını önlemek amaçlı olarak protestoların Facebook reklamları ya da duyurularını paylaşan gönderimleri hesaplarından kaldırdı. Artık kişiler bu etkinliklerle ilgili ne kadar paylaşımda bulunursa bulunsun hesaplarından siliniyor. Facebook bu uygulamaya ilk olarak yukarıda adını geçirdiğimiz eyaletlerde başladı.

Facebook’tan yapılan açıklamaya göre Amerika Birleşik Devletleri’nin diğer eyaletlerinde de aynı silme işleminin hızla devam edeceği bildiriliyor. Facebook bu protestolara yönelik postları kişilerin hesaplarından kaldırmakla birlikte; kişilerin şahsi hesaplarına dokunmuyor. Kişilerin bu hesapları yasaklanmadığı gibi herhangi bir erişim engeli de yapılmıyor. Koronavirüs protestolarına ilişkin olarak yapılan veya bu protestoları destekleyen, duyuran; paylaşımlar ve Facebook reklamları otomatik olarak kaldırılıyor.

Peki siz bu tip protestoların insanların kişisel hesapları veya Facebook reklamları aracılığıyla paylaşılması konusunda ne düşünüyorsunuz? Facebook’un aldığı bu önlem konusundaki görüşleriniz neler? Yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Bu Haberler de Size Faydalı Olabilir!

  • Facebook Corona Virüs Bilgi Merkezi Türkçe Oldu!” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Facebook’da Kimin Sizi Engellediğini Nasıl Anlarsınız?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.
  • Facebook’ta Canlı Yayın Nasıl Yapılır?” haberimizi okumak için buraya tıklayın.

Bu yazıyı ilginizi çektiyse ve sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmak isterseniz yazının sonundaki sosyal medya paylaşım butonlarını kullanabilirsiniz.

Etiketler
Tuğba Tekyıldız

Tuğba Tekyıldız

Dijital ve teknoloji ile ilgilenen herkesi Moblobi.com'a bekliyoruz... Moblobi: https://moblobi.com/author/tugba-tekyildiz/ E-posta: onur.aydin@moblobi.com


İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı